|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

Valceanul Dan Becsenescu, prin Denisson Energy și NGVA Romania, aduce proiectul CNG Romania la SIAB 2018 

29497759_234356670465755_8011080693135512517_n

Denisson Energy, firmă membră a Antares Group, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA Romania vor prezenta proiectul CNG România la Salonul Internațional Auto București – SIAB 2018, în perioada 23 martie – 01 aprilie. Participarea la acest eveniment face parte din activitățile de promovare și diseminare a proiectului, prezentând soluții optime de trecere de la carburanții tradiționali la carburanți alternativi și beneficiile semnificative ale acestora.

Prezentarea într-un stand expozițional a gazului natural comprimat ca soluție alternativă la carburanții tradiționali este o premieră in România. Într-un decor prietenos, la standul 5b din pavilionul B2,  vizitatorii vor putea face cunoștință cu viitoarele stații publice ale rețelei CNG Romania si vor putea obține informații cu privire la obiectivele proiectului, localizarea stațiilor, stadiul realizării fiecărei stații etc.

În cadrul standului, ca exemplu de bune practici privind conversia în sistem bi-fuel benzină-CNG, veți putea remarca primul autoturism convertit la noi în țară pentru a putea fi alimentat și cu gaz natural comprimat si soluții de conversie extrem de atractive. Partenerii din proiect vor aduce suficiente argumente în favoarea vehiculelor pe CNG.

De asemenea, la SIAB 2018 va avea loc în data de 28 martie, începând cu ora 10:00, în Sala Virgil Madgearu din Pavilionul B3,  Conferința „Programe naționale și locale orientate către reducerea poluării”, în cadrul căreia domnul Dumitru Becșenescu, președintele NGVA România, va susține prezentarea cu tema „Gazul natural comprimat – soluția viabilă de mobilitate verde. Importanța proiectului CNG Romania în contextul tendințelor interne și internaționale”.

Laurentiu Catalin Valutanu, Business Development Manager of Antares Group

 

Despre SIAB

Salonul Internațional de Automobile București (SIAB), evenimentul-emblemă al industriei auto din România, își propune să reia tradiția saloanelor auto internaționale în România la 11 ani distanță de la evenimentul precedent. SIAB este recunoscut de către Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile (OICA), fiind listat în calendarul oficial al acesteia. Ediția din 2018 a SIAB va fi organizată de către Romexpo în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României și în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Despre CNG România:

Proiectul derulat de Denisson Energy și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA România în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF), vizează implementarea primei rețele de stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat din România de-a lungul coridoarelor pan-europene.

În valoare de 5,2 milioane de EUR, proiectul beneficiază de o cofinanțare de 85% din partea Uniunii Europene și urmărește, printre altele, decarbonizarea și îmbunătățirea mobilității în Europa, prin amplasarea primei rețele de stații de CNG din România, pe axa centrală a coridoarelor principale de transport rutier TEN-T care leagă Centrul și Vestul U.E. cu statele din Sud-Vest și cu Marea Neagră, Constanța fiind punctul terminus al coridorului.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare ale acestuia puteți găsi accesând www.cngromania.eu .

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Leave a Response