|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, îndeamnă Europa să își accelereze strategia privind alimentarea cu gaze naturale a vehiculelor grele 

foto_nota_5282

 

Vorbind la o conferință europeană privind finanțarea creșterii durabile, președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut Europei să accelereze dezvoltarea sistemului de alimentare cu gaze naturale în domeniul vehiculelor grele, un segment pentru care țara sa este un exemplu .

„Este o chestiune de a ne angaja ferm într-o revoluție a transportului prin generalizarea vehiculelor electrice și hidrogen și adaptarea flotelor de vehicule grele la alimentarea cu gaze naturale. Este o strategie națională pe care am început-o, ar trebui să fie accelerată și la nivel european”, a spus Emmanuel Macron  în discursul său.

Această declarație are loc în cadrul măsurilor multiple implementate de guvernul francez pentru a sprijini sectorul, cum ar fi crearea de proiecte derulate de Agenția pentru mediu și energie matrice (ADEME) care va finanța infiintarea a 100 de stații și realizarea a 2.700 de camioane alimentate cu gaze naturale în Franța.

„Franța se distinge la nivel european pentru dezvoltarea vehiculelor grele, iar anul trecut, 50% din aceste vehicule alimentate cu gaze naturale au fost făcute în țară”, a declarat Vincent Rousseau, președintele Comisiei pentru afaceri publice a Asociației franceze a NGV (AFGNV), în cadrul unei conferințe organizate la Seminarul Internațional de Transport și Logistică (SITL).

Sursa: http://www.gnvmagazine.com/eng/noticia-emmanuel_macron_urges_europe_to_accelerate_its_ngv_strategy-5282

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo Antares

Leave a Response