|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

Mircia Gutău: La Mulţi Ani Râmnicu Vâlcea! La Mulţi Ani tuturor râmnicenilor! 

Gutau

Ediţia de anul acesta a manifestărilor dedicate primei atestări documentare a Râmnicului a adus o serie de premiere mult apreciate de comunitatea locală.

În primul rând, sărbătoarea celor 630 de ani de la prima menţionare a numelui ”Râmnic” într-un hrisov dat de Mircea cel Bătrân s-a reîntors, după mai mulţi ani, în Scuarul botezat după marele Domnitor. În al doilea rând, printre evenimentele culturale organizate în perioada 18-20 mai s-a numărat şi Festivalului Filmului European, adus la Râmnic de Institutul Cultural Român, fapt care ne aşează pe harta oraşelor ce găzduiesc evenimente culturale de prestigiu. În al treilea rând, am avut la această aniversare rotundă un logo dedicat, care a marcat toate materialele realizate cu această ocazie, întărind astfel identitatea evenimentului. Şi, nu în ultimul rând, o serie de alte manifestări în premieră – un concurs de cultură generală derulat sub genericul ”Râmnic 630”, un ”Cros al Râmnicului”, participarea unor oaspeţi din străinătate (delegaţia din Agios Nikolaos – Grecia sau Ambasadorul Republicii Belarus) – au făcut din această sărbătoare un moment cu adevărat de referinţă.

Organizarea tuturor evenimentelor a implicat un număr mare de persoane şi structuri din cadrul administraţiei municipale şi doresc să mulţumesc departamentelor din cadrul Primăriei, SC Pieţe Prest SA şi Direcţiei Administrarea Domeniului Public.

Ca la toate manifestările publice de anvergură ce se organizează în oraş, ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţeanului au fost asigurate de reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”General Magheru”, ai Poliţiei Locale a municipiului şi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cărora le mulţumesc pentru implicare, colaborare şi profesionalism.

Pregătirea unei serii atât de diverse de evenimente a fost posibilă ca urmare a colaborării excelente de care ne-am bucurat din partea unor structuri de la nivel local sau naţional: Asociaţia CineCultura, Asociaţia ”Sportul pentru Toţi”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Institutul Cultural Român, Muzeul Judeţean ”Aurelian Sacerdoţeanu”, Palatul Copiilor, Teatrul Municipal ”Ariel” şi Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Vâlcea.

Vreau să aduc mulţumiri presei locale şi regionale, care a promovat evenimentele organizate în cadrul Zilelor Râmnicului, astfel încât cetăţenii oraşului, dar şi oaspeţii din afară, să poată participa la cât mai multe dintre acestea.

Dar, în primul rând, aprecierea mea şi cele mai sincere mulţumiri se îndreaptă către miile de spectatori care au răspuns eforturilor făcute de toţi cei de mai înainte printr-o prezenţă masivă, entuziastă şi civilizată la toate evenimentele.

La Mulţi Ani Râmnicu Vâlcea!

La Mulţi Ani tuturor râmnicenilor!

Mircia Gutău,

Primar

Leave a Response