|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Vânzările continuă la Oltchim: Compania a finalizat vânzarea Ramplast pentru 2,6 milioane de euro 

oltchim-sm-1

Compania Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a finalizat vânzarea diviziei de materiale de construcţii Ramplast către grupul Dynamic Selling într-o tranzacţie de 12,1 milioane lei (2,6 milioane de euro), potrivit unui anunţ bursier, conform Ziarului Financiar.

Contractul a fost semnat în data de 12 iunie, iar în data de 13 iunie preţul tranzacţiei a fost încasat integral.

În octombrie 2017, Oltchim a anunţat că va vinde active în şase tranşe, în valoare totală de 590,6 milioane lei către producătorul de chimicale Chimcomplex Borzeşti şi către distribuitorul de PVC şi accesorii Dynamic Selling Group.

Oltchim anunţa atunci că se aşteaptă ca vânzările să fie finalizate în prima jumătate a anului 2018.

Vineri la ora 12.00 acţiunile OLT se tranzacţionau la 0,224 lei per acţiune, în creştere cu 1,82%, la o capitalizare de piaţă de 75,5 milioane de lei.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar. Oltchim este singurul producător de sodă caustică lichidă din Europa Centrală.

Oltchim este controlată în prezent de statul român, prin intermediul executivului, care deţine o participaţie de 54,8%. Nemţii de la PCC deţin 32,3%, iar restul companiei este deţinută de acţionari mai mici

Leave a Response