|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

VIDEO – Prăpăd la Vaideeni! Trafic blocat, locuințe și mașini distruse 

vaideeni_2_97434100

„Nivelul apei pe stradă are acum 10 centimetri, a scăzut”, a spus Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

In ultimele zile ploile cazute au dus la creşterea nivelului mai multor ape. Este vorba si despre Pârâul” Izvorul Rece”, sau „Valea Plopilor” cum îi mai spun localnicii. Copacii au fost smulsi din rădăcini si a fost afectat puternic un drum comunal pe care se executau lucrări de modernizare, iar un pod a fost distrus.Podul este singura cale de acces spre o gospodărie rămasă izolată şi spre mai multe terenuri apaţinând unor localnici.

Precipitaţiile căzute în localitatea vâlceană Vaideeni au atins în această după-amiază şi 70 l/mp. Este dezastru în această comună, a declarat primarul Achim Băluță!

“Am efectuat raportul şi l-am trimis spre Prefectură. Nu avem bani pentru a remedia pagubele, aşteptăm ajutorul din fondul de urgenţă al Guvernului. Acum curăţăm ce se mai poate curăţa şi pregătim comuna pentru “Învârtita Dorului” programată la finele săptămânii. Vă asigurăm că terenul pe care trebuie să aibă loc concertele este stabilizat, are un drenaj foarte bun şi va fi practicabil, chiar dacă ploile continuă. Aşa cum v-am mai spus, suntem o comunitate care ţine la tradiţii, care face faţă vremurilor şi vremii şi ne vom ţine sărbătoarea noastră indiferent de condiţiile climatice. Sperăm însă ca în weekend să fie soare pentru ca Vaideeniul să aibă din nou mulţi oaspeţi, iar aceştia să se bucure de concertele ce vor avea loc”, ne-a declarat viceprimarul Ichim Vasile potrivit realitatea.net

Maşinile oamenilor din zonă au fost luate de torenţii puternici veniţi de pe versanţi, care au măturat totul în cale, după o ploaie de aproximativ 30 de minute.

Autorităţile anunţă că cinci case riscă să fie luate de viituri, iar mai multe drumuri au fost blocate, după ce apele care s-au revărsat au adus în mijlocul comunei noroi şi aluviuni de pe versanţi – precizeaza observator.tv

Situaţia este cu atât mai gravă în zonă, având în vedere că toate pârâurile din comuna vâlceană au ieşit din matcă.

Județul Vâlcea s-a aflat astăzi sub incidenţa codului portocaliu de vreme severă iminentă, Administraţia Naţională de Meteorologie avertizând asupra producerii de averse de peste 40 l/mp însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului, precum şi frecvente descărcări electrice, dar şi grindină de mici şi medii dimensiuni.

vaideeni_inundatii_61018100 vaideeni3_26215000

One Response to VIDEO – Prăpăd la Vaideeni! Trafic blocat, locuințe și mașini distruse

  1. Laurian C.

    In timp ce la Vaideeni se petrecea dezastrul , oamenii cu atributii de conducere in acest judet se jucau de-a gusatii cu ie. Cit caraghioslic la acesti neaveniti. Erau previzibile asemenea calamitati avind in vedere precedentele. Ce au facut cei care conduc judetul? Nimic. Defileaza pe la tot felul de manifestari mai mult sau mai putin populare si asteapta aplauze si osanale. De aceea au si cefele si burdihanurile atit de mari. Pentru ca nu fac nimic , ca-i apuca naduselile.
    Daca va pleca livache la „beciul domnesc” , este posibil sa-i lecuiasca si pe cei care il copiaza in comportament si care s-au invatat sa nu faca nimic.
    Institutiile statului sint pline cu personaje care nu fac nimic , nici macar nu taie frunze la ciini ci doar bat din palme cind trec gusatii de frunte care dicteaza. Ce si cum , nu se stie , ca sint complet debusolati si dezorientati.
    Ca la Vaideeni sint si alti napastuiti la Alunu , Golesti , Olanesti , Bujoreni , Babeni si peste tot unde sint amenintari cu alunecarile de teren. Insa dolofanii petrec din te miri ce. Acum profita de gaselnita cu „dolofani cu ie”. Dar pina cind , asemenea batjocora.

     

Leave a Response