|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Realizări importante ale primarului localităţii Măciuca, Mugur Mărcoianu, după doi ani de mandat 

Marcoianu Maciuca

 

Ales primar în vara anului 2016, primarul localităţii Măciuca, Mugur Mărcoianu, ne-a declarat că asfaltarea celor 15 km de drumuri se apropie de final. „Încă de la începutul mandatului am asigurat finanţări pentru reabilitarea Liceului Măciuca şi a Şcolii Oveselu. Lucările la liceu sunt în curs de execuţie, iar licitaţia la şcoală a fost postată pe SICAP. Prin progranul PNDL 2, e postat proiectul pe SICAP şi pe 10 august aşteptăm deschiderea ofertelor”, a spus primarul Mugur Mărcoianu. În luna martie, primarul localităţii Măciuca a semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea și dotarea dispensarelor din satele Ștefănești și Oveselu. Investiția se ridică la suma de peste 280.000 euro şi cuprinde reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală a celor două centre medicale.

Tot primarul Mugur Mărcoianu a mai adăugat: „A mai fost o finaţare prin POR 8.3 Centre sociale pentru persoanele vârstnice în valoare de 1 milion de euro. Aici, este în curs de implementare proiectul. Prin GAL Ţinutul Vinului încercăm să depunem un proiect privind eficientizarea iluminatului public şi montarea unor camere de supraveghere în punctele cheie ale localităţii. Am realizat atelierele şcolare de la Şcoala Profesională cu finanţare mixtă de la bugetul local şi cu sprijinul companiei OMV Petrom. Încă un proiect din bugetul local care se apropie de finalizare este modernizarea Uliţei Bongiroilor. Mici lucrări am executat şi la târgul comunal. În viitor, aşteptăm master-planul pe Apă şi Canal al SC Apavil SA, pe POIM, dar se pare că acest proiect nu se va implementa foarte curând. Este o nemulţumire a mea şi a mai multor primari. Avem un proiect depus la Ministerul Dezvoltării privind asfaltarea a 8 km de drumuri”.

Cu bani din bugetul local, primarul localităţii Măciuca, Mugur Mărcoianu, modernizează centrul civic pe vrea să îl finalizeze până la 1 decembrie 2018, modernizare care înseamnă amenajarea unor alei pietonale, bănci, câteva locuri de parcare şi mult spaţiu verde. „Mai avem staţiile de autobuz modernizate. Sunt mulţumit de cei doi ani de mandat, probleme sunt ca peste tot în judeţ şi în ţară. În viitorul apropiat vom cadastra 14 sectoare cadastrale din comuna Măciuca şi vom elibera titluri de proprietate. Avem un portofoliu bun de proiecte, dorinţa mea este să le implementăm corect şi la timp, să nu prelungim durata de execuţie”, ne-a mai precizat primarul localităţii Măciuca, Mugur Mărcoianu.

Leave a Response