|sâmbătă, decembrie 2, 2023
  • Follow Us!

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit Centrul „Sf.Ilie” din Călimănești 

agb_5092.x71918

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit vineri, 7 septembrie 2018, Centrul Social-Pastoral „Sf. Ilie” din Călimănești, județul Vâlcea.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel  împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

După binecuvântarea așezământului, Părintele Patriarh Daniel a dăruit centrului o icoană a sfântului ocrotitor, felicitând pe pr. Ștefan Ababei, consilier patriarhal coordonator al Sectorului stavropighii patriarhale și centre sociale, și pe diac. George Ene, directorul firmei „Arcada”, pentru lucrările realizate.

„Ne bucurăm că această înnoire a casei corespunde dorinței ctitorului, vrednicul de pomenire patriarh Justinian, care, fiind vâlcean, a ținut la locurile acestea, dorind ca să vină mai des. De asemenea, felicităm pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie și Mănăstirea Cozia pentru buna vecinătate și cooperare și ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute să desfășurăm o activitate pastorală misionară, mai ales pentru pelerinii care merg în Transilvania și spre Vâlcea, pentru că sunt pelerini care vin să viziteze frumoasele mănăstirile din Arhiepiscopia Râmnicului”, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Centrul social-pastoral „Sfântul Ilie” servește drept casă de oaspeți pentru angajații și invitații Patriarhiei Române, fiind disponibile 24 de camere pentru persoanele care beneficiază de efectele curative ale apelor minerale și sulfuroase de la Călimănești-Căciulata. Lucrările de înnoire a așezământului au fost efectuate în perioada martie-noiembrie 2017.

Leave a Response