|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 20.09.2018 

soparla-cu-volanas
  • Într-un anonimat total, în data de 9 septembrie, primarul comunei Ioneşti, Constantin Neagoie, a organizat o nouă ediţie a festivalului „Toamna Merelor”, transformată în ultimii ani ca un fel de „Cântarea României”, în care interpreţii care evoluează pe scenă îi aduc „omagii celui mai iubit conducător, celui mai de seamă şi vrednic om dintre oameni, etc. etc.” Spunem că festivalul a căzut în anonimat pentru că de la „centru” nu a fost prezent decât… vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Buşu, plus cel mult 100 de curioşi din Ioneşti, veniţi să primească „pomana” de mici şi bere oferită de baronul Neagoie. Într-un discurs agramat de pe scenă, primarul din Ioneşti nu a uitat să amintească de războiul lui personal cu presa locală, dar şi „lupta cu cei 10% din populaţia comunei care sunt certaţi rău cu disciplina”. Halal primar, dar halal şi de oamenii care îl aleg pe acest ipochimen de mai multe mandate!

 

  • Miercuri, 19 septembrie, trei consilieri locali din Râmnic au plecat în Spania, în vederea participării la deschiderea Centrului Cultural Românesc „Sfântul Antim Ivireanul”. Cei trei, respectiv Nicolae Stelian, Florin Geani Linteşti şi Dumitru Vîlcu, vor sta în orașul Parla din Spania până în data de 23 septembrie 2018, iar din bugetul local al municipiului se suportă cheltuielile aferente acestei deplasări (transport, cazare și diurnă aferentă). Zilele trecute, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a prezentat invitația de participare la evenimentele culturale care au loc cu ocazia deschiderii Centrului Cultural Românesc „Sfântul Antim Ivireanul” în orașul Parla din Spania, în perioada 19-23 septembrie 2018, la Biserica Parohială Ortodoxă Română „Sf. Mc. Anastasia Romana” din Parla.

 

  • Se pare că cel mai mare salariu din sistemul bugetar din judeţ îl are preşedintele Tribunalului Vâlcea, Adrian Gheorghiţă, care, anul trecut, a încasat circa 3,1 MILIARDE de lei vechi (adică 260 milioane de lei net lunar), în timp ce soţia sa a ridicat 600 milioane lei vechi din calitatea de consilier juridic la SC Oltchim SA. La bănci, Adrian Gheorghiţă are strânsă suma totală de peste 1,7 miliarde de lei vechi, dar averea imobiliară a acestuia se restrânge doar la un apartament cumpărat în 2003 în Râmnicu Vâlcea.

Leave a Response