|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 24.09.2018 

soparla-cu-volanas
  • Din motive personale, consilierul local PER Simona Ştefănescu şi-a dat demisia zilele trecute din Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Următorul supleant aflat pe lista de candidaţi pentru funcţia de consilier local a Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5 iunie 2016 (poziţia 19) este Iuliana Maria Popescu, membru al Partidului Ecologist Român. Candidaţii de la poziţiile 10-18 din lista cu care Partidul Ecologist Român a participat la alegerile locale din data de 5 iunie 2016 deţin funcţii care sunt incompatibile cu funcţia de consilier local, sau au renunţat din motive personale.

 

  • Multe schimbări au loc în ultima perioadă în consiliul de administraţie al societăţii Prelcet, controlată de CET Govora. În luna august, AGA a desemnat următorii membri ai consiliului de administraţie, mandatul acestora fiind prevăzut iniţial la o durată de 4 ani: Adrian Iliescu – preşedinte, Geani Teodor Man, Dragoşi Constantinescu, Dorel Tudoran, Cristian Alin Lupu – membri, numai că, după câteva zile, Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul societăţii Prelcet SA a luat act de… demisia lui Cristian Alin Lupu din calitatea de membru provizoriu al consiliului de administraţie al întreprinderii, mandatul acestuia încetând pe cale de consecinţă. În funcţia de administrator provizoriu, până la finalizarea procedurii de selecţie, potrivit dispoziţiilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, a fost numit Dumitru Daniel Banacu, fiul primarului comunei Bărbăteşti.

 

  • Recent, dat fiind faptul că pesta porcină africană a apărut și în județul Dâmbovița, la o distanță foarte mică de județul nostru, prefectul Florian Marin a avut, alături de subprefectul Aurora Gherghina, o nouă întâlnire cu directorul Direcției Sanitar Veterinare, Mihai Gabriel Miclea și cu inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, comisar șef Ion Matei. După analizarea situației la nivel național, ca și prezentarea de către cei doi conducători de instituții a măsurilor dispuse până în acest moment, prefectul le-a solicitat acestora să intensifice controalele comune la intrările în județ, pentru depistarea persoanelor care transportă carne de porc din zonele afectate de pestă porcină. Totodată, prefectul Marin a făcut un apel la locuitorii județului să nu achiziționeze carne de porc, ce nu este verificată sanitar-veterinar și care nu este comercializată în spații amenajate pentru acest scop, spre a preîntâmpina apariția și răspândirea virusului.

Leave a Response