|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Dezinformare din partea senatorului PNL Romulus Bulacu 

Bulacu Prala

Dezinformare din partea senatorului PNL Romulus Bulacu

Referitor la declarația politică a domnului senator PNL Bulacu, pot spune că dânsul nu este bine documentat și mai mult de atât nu arată nici o atitudine constructivă. Consider că înainte să critici, înțelegând rolul opoziţiei, ar trebui să oferi și soluții.

Iată evoluția României, sub guvernarea Cabinetului Dăncilă:

Venituri mai mari la bugetul de stat cu 12%, față de aceeași perioadă a anului trecut. Concret, 530 de milioane de euro au intrat în fiecare lună în conturile statului. Banii au mers pentru investiții și creșterea veniturilor cetățenilor.
Reducerea deficitului la bugetul de pensii și eliberarea a peste 3 miliarde de lei, care vor rămâne disponibili la bugetul de stat pentru investiții.
Gradul de absorbție a fondurilor europene de 10 ori mai mare decât în 2016 și în creștere cu aproape 20% față de anul trecut.
Investiții publice în valoare de peste 9 miliarde de lei pentru primele șase luni din 2018, în comparație cu 6 miliarde de lei cât au fost în primele șase luni ale anului 2017.
Investiții străine directe de peste 2,2 miliarde de euro doar pe primele șase luni din acest an, cu aproape un miliard de euro mai mult decât în aceeași perioadă din anul 2016.
Creșterea punctului de pensie, creșterea pensiei minime, creșterea salariilor medicilor, creșterea salariilor din Educație, acordarea subvențiilor în avans pentru fermieri în valoare de 1 miliard de euro, toate măsuri cuprinse în Programul de Guvernare.
Reducerea de la 7 la 1 a numărului de declarații fiscale și reducerea termenelor scadente de la 5 la 1, cu prevederea ca din 2019 toate plățile să fie făcut online.
Peste 930 de kilometri de drumuri județene și comunale și peste 600 de kilometri de conducte.
Proiecte strategice în parteneriat Public-Privat, începerea construcției efective la proiectul BRUA și aproape 200 de kilometri de linii electrice și conectarea cu vecinii din Ungaria și Serbia.
În ceea ce privește agricultura amintim câteva inițiative importante:
– Programul de colectare a lânii: Înainte de guvernarea PSD-ALDE, 70% din lâna produsă în România se ardea. În acest semestru sunt 32.328 de crescători înscrisi în programul ce prevede acordarea unui leu pentru fiecare kilogram de lână colectat.
– În domeniul creșterii suinelor, acest guvern a facut prima acțiune concretă de salvare a două rase pur romanești – Bazna și Mangalița. Este un sprijin concret pentru crescătorii de porci. Pentru fiecare purcel livrat se acordă subvenție de 250 de lei.
– Programul antigrindină – 26 de puncte de lansare de rachete antigrindină lansate in primul trimestru din 2018.
– Programul tomate din fermele românești e un succes bine cunoscut. În 2016 aveam 50.000 de tone de tomate importate și exportam 3.000 de tone. Acum producem 65.564 de tone și ajungem la 90.000 la finalul anului, dublu față de importuri.
Pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri a fost alocată suma de 150 de milioane de euro – pentru proiecte propuse de unitățile administrativ-teritoriale (UAT), pentru instituțiile centrale și organizatii non-guvernamentale, în mod egal.

Toate acestea sunt doar câteva dintre activitățile și reușitele Cabinetului Dăncilă.
Nu doresc să apreciez eu dacă este mult sau puțin, vă las pe dumneavoastră să judecați.
Este greu să te documentezi și mai mult, să deții soluții sustenabile, domnul Bulacu preferând să bată câmpii crezând că totuși cineva îl va citi sau macar îi va da un like paginii!

Bogdan Matei, senator PSD de Valcea

Leave a Response