|duminică, decembrie 10, 2023
  • Follow Us!

Constantin Radulescu: Votul de la referendum a arătat diferența între ceea ce s-ar putea numi procedura votului ideologic și cea a votului politic 

nineoclock.ro-PSD-sigla-logo

 

Pentru votul ideologic, cetăţenii au fost invitaţi la urne, li s-a comunicat, mai mult sau mai puţin bine, pentru ce se prezintă la urne, subiectul referendumului nefiind asumat politic de niciun partid.

Partidele s-au limitat la a comunica, prin reprezentanţii lor, că se vor duce la vot şi vor vota într-un fel sau altul.

Rezultatul a fost cel pe care-l cunoaştem.

În ceea ce priveşte votul politic, aici lucrurile stau cu totul şi cu totul diferit. Partidele îşi însuşesc mesajele, se aliniază pro sau contra şi încep campania de informare, de convingere şi de participare a susţinătorilor la procesul electoral.

În votul politic, partidele îşi organizează propriile strategii de convingere a electoratului, atât în ceea ce priveşte ideile promovate, dar şi prezenţa cetăţenilor în cabina de vot.

Indiferent de interpretările care se dau în aceste zile, referendumul rămâne o formă pur democratică de consultare a cetăţenilor cu privire la diverse subiecte care împietează asupra vieţii oamenilor. – Constantin Rădulescu, Preşedinte PSD Vâlcea.

Leave a Response