|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Compania de transport din Madrid adaugă in flota sa 276 autobuze Mercedes Benz, alimentate cu gaz natural 

Mercedes Madrid

 

EMT, compania de transport a capitalei spaniole Madrid, urmează să primească în următorii doi ani un număr total de 276 de autobuze Citaro NGT Mercedes-Benz cu propulsie pe gaz natural. Aceasta este cea de-a patra comandă initiata de catre cei de la EMT din Madrid, astfel incat in curand vor opera 672 de autobuze in flota lor.

„Suntem deosebit de mulțumiți de comanda primita de catre cei din Madrid. Aceasta noua  comanda, demonstreaza cu claritate că Citaro NGT își arata  valoarea „, explică Till Oberwörder, șeful Daimler Buses. EMT a plasat prima sa comandă acum doi ani pentru 82 de autobuze ale noului model Citaro NGT. În anul următor, compania a comandat alte 314  autobuze. Comanda actuală înseamnă că vor exista în total 672 de autobuze Citaro NGT ecologice care vor opera în Madrid începând cu 2020.

Autobuzele comandate, sunt un model de baza  cu două uși, si cu o lungime de 12 metri. Acestea sunt alimentate de un  motor cu propulsie pe CNG de tipul  Mercedes-Benz OM 936 G, care, în anumite situații, reduce cu mult limita emisiilor Euro VI. Caracteristicile acestui model permit motorului să obțină aceeași performanță  ca și motorul diesel.

In exploatarea gazelor naturale, Citaro NGT produce emisii de CO2 cu până la zece procente sub cele ale unui motor diesel iar  când se utilizează biogaz, este aproape complet neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. În plus, emisiile de zgomot sunt de asemenea cu până la 4 dB (A) mai mici. Aceasta corespunde aproximativ jumătate din nivelul zgomotului perceput subiectiv. În consecință, modelul Citaro NGT este ideal pentru utilizarea în orașe aglomerate și zone metropolitane unde poluarea fonică este o problemă.

Fiind EMT este cel mai mare operator de transport din Spania, flota cuprinzand 2000 de autobuze. Aceștia operează pe 209 de rute cu peste 10.000 de stații de autobuz, acoperind aproximativ 90 de milioane de kilometri și deplasând 430 de milioane de pasageri pe an. Prin această nouă comandă, EMT se apropie de obiectivul de a-și transforma flota complet cu autobuze  cu emisii scăzute și fără emisii până în anul 2020.

Sursa : http://www.ngvglobal.com/blog/madrid-adds-276-mercedes-benz-natural-gas-buses-0925

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Leave a Response