|duminică, decembrie 3, 2023
  • Follow Us!

Un piroman din Vâlcea a incendiat două mașini în Sibiu. A mărturisit în fața polițiștilor și a fost lăsat liber 

masina incendiata

Un bărbat de 51 de ani, din județul Vâlcea, a dat foc la două mașini parcate în Sibiu. Deși el s-a dus singur în fața polițiștilor și a mărturisit ce a făcut, tot a fost lăsat liber pe străzi.

Prima mașină este un Daewoo Tico, iar cea de-a doua un Ford Focus. Modul de operare este același: bărbatul turna benzină pe portbagaj, apoi cu bricheta incendia mașina și fugea.

Conform polițiștilor din cadrul IPJ Sibiu, în noaptea dinspre 16 spre 17 septembrie a dat foc unei mașini parcate pe strada Constituției, apoi s-a dus a doua zi la Poliție și a mărturisit fapta.

”Simplul denunț nu este suficient pentru a arestarea făptașului. În cauză a fost deschis un dosar și s-a demarat procesul de verificare a informațiilor oferite și strângerea de dovezi”, explică oamenii legii.

În noaptea de 19 spre 20 septembrie bărbatul a incendiat o nouă mașină, parcată pe strada Regele Ferdinand. La fel ca data anterioară, a doua zi s-a dus la Poliție și a povestit ce a făcut. În acest moment polițiștii nu l-au mai lăsat să plece și l-au dus la Psihiatrie.

”După ce și-a declarat a doua faptă, față de bărbat s-a luat măsura internării nevoluntare la Spitalul de Psihiatrie Sibiu, în vederea stabilirii capacității sale de discernământ”, explică reprezentanții IPJ Sibiu.

Rezultatele testelor din spital arată că piromanul are discernământ, motiv pentru care, exact în clipa externării, el a fost așteptat de un echipaj de Poliție și reținut.

”În urma documentării faptelor și administrării probatoriului în cauză, la data de 11 octombrie, față de bărbat a fost luată măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea a două infracțiuni de distrugere”, concluzionează polițiștii sibieni.

Cercetările continuă la nivelul Biroului de Investigații Criminale Sibiu.

Sursa: http://www.turnulsfatului.ro/2018/10/12/un-piroman-din-valcea-incendiat-doua-masini-sibiu-marturisit-fata-politistilor-si-fost-lasat-liber/

Leave a Response