|sâmbătă, decembrie 2, 2023
  • Follow Us!

Vesti bune pentru schiori – o noua statiune de iarna se deschide in judetul Valcea: Varful lui Roman 

Vesti-bune-pentru-schiori-o-noua-statiune-de-iarna-se-deschide-in-judetul-Valcea

O noua statiune de iarna va fi deschisa in judetul Valcea, prin inaugurarea, in noiembrie, a uneia din cele sase partii de schi care se construiesc la Varful lui Roman, a declarat primarul orasului Horezu, Nicolae Sardarescu.

Edilul a dat asigurari ca s-au facut deja toate amenajarile necesare, astfel ca iubitorii sporturilor de iarna vor putea schia aici de indata ce vremea o va permite.”Lucrarea este in faza finala. Au fost instalate toate sistemele care deservesc partia – tunurile de zapada, teleschiul, instalatiile electrice etc. S-au amenajat si spatiile pentru toaletele publice, pentru servirea bauturilor calde si pentru mancare.

S-au facut, de asemenea, lucrarile de amenajare a drumului de acces, astfel ca, la iarna, se va putea circula fara probleme. Asteptam doar sa dea frigul si partia va fi pusa in functiune”, a precizat Sardarescu.

Lucrare este realizata de un investitor privat, care si-a propus ca, in urmatorii cinci ani, sa construiasca, pe culmile Muntilor Capatanii, o noua statiune de iarna, cu sase partii de schi si un complex turistic cu doua hoteluri si un restaurant, toate de 5 stele.

Prima partie are o lungime de 800 metri si se afla la cota 1.600 metri, celelalte cinci partii urmand sa fie construite pana la cota 2.100 metri.

Varful lui Roman se afla in Muntii Capatanii, la 14 kilometri de orasul Horezu, foarte aproape de celebrul sat al olarilor horezeni, si la aproximativ 60 de kilometri de Ramnicu Valcea. Zona s-a dezvoltat in ultimii 10 ani, fiind construite zeci de pensiuni si case de vacanta.

In Valcea mai exista un domeniul schiabil, cel de la Obarsia Lotrului, care s-a deschis in 2012.

Sursa: Agerpres

Leave a Response