|joi, aprilie 18, 2024
  • Follow Us!

Prima ambulanta cu propulsie pe gaz natural comprimat 

01/10/2018 Vehículo Iveco Daily Blue Power NP acondicionado como ambulancia.

Iveco ha entregado a la empresa de transportes de emergencia Grupo Tenorio la primera unidad de su modelo Daily Blue Power NP, propulsado por gas natural comprimido (GNC), lo que la convierte en la primera ambulancia impulsada por este tipo de combustible en Europa.

POLITICA ECONOMIA ESPAÑA EUROPA
IVECO

 

 

Iveco a livrat prima unitate a modelului Daily Blue Power NP, alimentată cu gaz natural comprimat (CNG), companiei spaniole de transport de urgență Grupo Tenorio, care o face prima ambulanță propulsată pe acest tip de combustibil în Europa.

Furgoneta de 12 metri cubi face parte din gama Iveco Daily Blue Power și este primul vehicul de transport cu gaz comprimat natual, cu o transmisie automată de opt trepte de viteza.  Acesta este dotata cu  un motor de 3,0 litri F1C, care generează o putere de 136 cai și care respectă normele de reglementare eficace a emisiilor poluante Euro 6 / D, ce emit o particulă poluantă cu 76% și un NOx de 12% la versiunea pe diesel.

Cristian Tenorio, directorul general al Grupului Tenorio, care are o flotă de 1.000 de vehicule, a explicat că, datorita acestei achizitii, ei vor putea „să aibă grijă de mediu și să elimine zgomotul motorului”. „În acest fel, obținem mai mult confort pentru pacienții pe care îi mutăm”, a adăugat el, pentru a spune mai târziu că intenția companiei este ca, în viitor, mai mult de 50% din parcul său să fie format din vehicule alimentate cu gaz natural.

Sursa:

http://www.gnvmagazine.com/eng/noticia-first_ambulance_powered_by_compressed_natural_gas_in_europe-5495

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Leave a Response