|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea: Astăzi, 1 Decembrie, mai mult ca niciodată trebuie să ne dăm mâna si să fim uniți 

FB_IMG_1543675180681

În această zi de 1 Decembrie 2018, noi toți, românii, sărbătorim un moment unic și cu o încărcătură istorică deosebită, și anume: CENTENRUL MARII UNIRI.
Acum 100 de ani, se înfăptuia dorința românilor, Marea Unire, de la 1918. Astăzi, cu toții facem un demers de recuperare a memoriei istorice și ne aducem aminte de sacrificiile făcute de strămoșii noștri pentru ca noi să trăim astăzi, în țara noastră frumoasă, România. O țară democratică, cu un parcurs încununat de realizări.
Mă simt onorat că m-am născut aici, că am avut șansa sa cunosc valorile și principiile lăsate de strămoșii noștri, care și-au pierdut viața pentru ca noi să putem fi liberi și să trăim într-o țară liberă.
Astăzi, mai mult ca niciodată trebuie să ne dăm mâna, să fim uniți și să respectăm dorința celor care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru poporul român, acela de a ne apăra cu orice preț neamul și poporul nostru.
Centenarul Marii Uniri ne-a oferit posibilitatea de a reflecta asupra evenimentelor istorice petrecute în acești 100 de ani. Este foarte important să ne respectăm valorile tradiționale și să le transmitem generațiilor viitoare, să ne caracterizeze unitatea și respectul pentru neam și țară.
La mulți ani, români!
La mulți ani, vâlceni!
La mulți ani, România!

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Leave a Response