Mihai Persu menţine în AJF scandalurile şi contraperformanţa
De când a fost ales preşedinte,
Mihai Persu menţine în AJF scandalurile şi contraperformanţa
rodul „guvernării“ tânărului pesedist în fotbalul vâlcean: arbitri bătuţi, echipe retrase sau care au ameninţat cu retragerea, meciuri nedisputate sau întrerupte, neprezentări, desconsiderarea competiţiei, demisii forţate ale oamenilor de fotbal, nemulţumiri din toate părţile şi o echipă campioană care a ratat barajul de promovare în Divizia C
A trecut aproape o jumătate de an de la alegerea ca preşedinte a lui Mihai Persu în fruntea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea. A fost probabil cea mai proastă alegere posibilă (dar să nu fim răi: se putea şi mai rău întrucât a candidat şi Pintilie!). Nu facem acum o amănunţită prezentare a „roadelor“ guvernării tânărului pesedist în fotbalul judeţean, dar nu putem trece cu vederea o serie de aspecte ce ne pot duce la concluzia că Asociaţia Judeţeană de Fotbal se îndreaptă într-o direcţie greşită.
Retragerile unor echipe n-au fost stopate
Unul din primele şocuri de după venirea lui Persu l-a constituit retragerea echipei de fotbal Tineretul Diculeşti din Divizia D, în condiţiile în care această grupare îşi achitase taxele de participare în campionat şi nu mai avea decât să fie susţinută cu plata baremurilor. Din informaţiile noastre, neconfirmate încă, preşedintele AJF Vâlcea n-a făcut nimic pentru a menţine această formaţie în competiţie şi se pare că scopul lăsării „să moară“ a Tineretului a fost acela că după ce „i-a luat“ două puncte unei pretendente la promovare – AS Şirineasa – să nu facă la fel şi cu alte formaţii. După abandonarea competiţiei, alte două echipe au ameninţat cu retragerea din campionat: Flacăra Horezu a lui Costel Chelcea şi Luncavăţul Popeşti a lui Costel Şerban. Aici reacţia preşedintelui Mihai Persu a demonstrat încă o dată – dacă mai era nevoie – că tânărul pesedist a condus cu un scop AJF-ul: acela de a-şi ajuta fosta echipă să iasă campioană.
Când spunem asta ne bazăm pe faptul că la ameninţările lui Chelcea că-şi retrage echipa, n-a reacţionat şi chiar a lăsat lucrurile să meargă mai departe, doar-doar o dispărea Flacăra şi s-ar încheia mai devreme lupta pentru primul loc. În schimb, când Şerban a spus că-şi retrage echipa, Persu a intervenit imediat, a discutat cu primarul de la Popeşti (nu se ştie ce i-a promis!), dar a reuşit să menţină această formaţie în competiţie pentru că avea nevoie, la o adică, de o posibilă piedică în calea lui Chelcea, în penultima etapă.
Desconsiderarea competiţiei a devenit o modă
Neprezentările la meciuri sau prezentarea unor formaţii în formulă incompletă ce a dus la întreruperea meciurilor au devenit „specialitatea casei“ la AJF Vâlcea. În timp ce unele formaţii au făcut eforturi să termine cu fruntea sus competiţia, altele au avut parte de două neprezentări şi n-au fost excluse din campionat aşa cum prevede ROAF, pe motiv că la Vâlcea s-a adoptat o altă decizie şi anume aceea ca la trei neprezentări să fie exclusă formaţia în culpă. Deci, când îi este pe plac lui Persu şi se fac jocurile echipelor care l-au susţinut să iasă preşedinte, nu se respectă ROAF-ul, ci se face trimitere la regulamentul stabilit la Vâlcea. În schimb, când vrea să descurajeze competiţia şi să scape de echipele afiliate, Persu le impune echipe de juniori pentru că – vezi Doamne! – aşa spune ROAF-ul, deşi în regulamentul AJF-ului a fost aprobată, de doi ani de zile, decizia de a nu fi obligatorii echipele de juniori. Revenind la desconsiderarea competiţiei, la fel se poate spune şi despre faptul că au rămas în Divizia D echipe care au fost prinse de multe ori cu jucători pe fals, dar nu s-au luat măsuri drastice, ştiută fiind prietenia dintre un sponsor al unei astfel de echipe cu şeful fotbalului vâlcean. O echipă, după cum spune observatorul, s-a retras de pe teren în disputa cu o formaţie ce lupta pentru promovare, o alta, tot la un meci cu o pretendentă la primul loc, a evoluat în inferioritate numerică şi a facilitat succesul adversarei, dar comisiile de „specialişti“ puşi de Mihai Persu au făcut în aşa fel încât totul să fie trecut sub tăcere şi grupările vinovate (cu conducători declaraţi pro-Persu în campania electorală) să nu fie sancţionate.
Şi-a trădat prietenii care l-au scos preşedinte la AJF
În final să spunem că din staff-ul care a lucrat pentru ca Mihai Persu să iasă preşedinte, aproape fiecare şi-a luat ţeapă: pe Lazăr l-a înlăturat de la Disciplină, pe Săraru l-a făcut de râs, fiind primul preşedinte din Divizia D care pierde o contestaţie de substituire, lui Mircea Poenaru nu i-a dat nici o funcţie în AJF, iar ziaristului Gabi Cârjaliu nici informaţiile corecte şi complete nu i le dă!