Conducerea CJ Vâlcea a reuşit vânzarea cabanei Petrimanu
La a treia încercare,
Conducerea CJ Vâlcea a reuşit vânzarea cabanei Petrimanu
• Proiectul a fost respins până acum datorită suspiciunii privind anumite interese ascunse
Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a reuşit trecerea din domeniul public în cel privat a cabanei Petrimanu, din Munţii Latoriţei, după ce până acum consilierii respinseseră această posibilitate. Propunerea este pentru a treia oară dezbătură în şedinţa de consiliu în ultimii ani, dar de această dată propunerea a a fost aprobată doar cu două abţineri.
Consilierul Mihai Sporiş a subliniat necesitatea responsabilizării persoanelor vinovate de lipsa totală a pazei, ceea ce a făcut posibilă grava deteriorare şi furturile bunurilor de la Petrimanu. El a atras atenţia asupra faptului că în situaţii similare se găsesc şi alte obiective turistice din judeţ, inclusiv staţiunea Vidra, pentru care ar trebui găsite soluţii de reabilitare în cadrul unei strategii de relansare a turismului vâlcean. Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe a fost de asemenea un înfocat susţinător al aprobării proiectului. „Fonduri ar exista, dar legea nu ne permite să le investim în acest obiectiv. În cazul unei asemenea investiţii s-ar putea ajunge la intervenţii pentru cazarea unor „pile şi relaţii”.” – a precizat Buşe. Precedentele încercări de a vinde cabana s-au soldat cu un eşec, deoarece consilierii judeţeni nu au fost de acord cu scoaterea obiectivului din administrarea statului. Consilierul liberal Traian Dobrinescu a susţinut în schimb necesitatea menţinerii cabanei în administrarea Consiliului Judeţean, susţinând că rentabilizarea obiectivului turistic este principalul scop cu privire la complexul Petrimanu şi nu neapărat vinderea lui.
În final raportul a trecut cu două abţineri, consilierii Mihai Sporiş şi Constantin Pârvu s-au mulţumit cu statutul de neutri. Rămâne de văzut cine se va ocupa în continuare de acest obiectiv turistic.