Becali ar putea pierde Uzina Mecanică Drăgăşani
Becali ar putea pierde Uzina Mecanică Drăgăşani
Uzina Mecanică Drăgăşani ar putea rămâne fără „domnia” lui Gigi Becali, în urma acuzelor Ministerului Economiei că nu a respectat contractul de privatizare a societăţii, prin întârzierea programului de investiţii prevăzut în acest contract.
A promis investiţii de trei milioane euro
Potrivit contractului de privatizare, „Războinicul luminii” trebuia să facă, la Uzina Mecanică Drăgăşani învestiţii însumând trei milioane euro, ceea ce nu s-a întâmplat. Aceasta poate atrage măsura extremă de anulare a privatizării, ar Becali riscă să rămână fără ceea ce, în folclorul local se numeşte „Fabrica de gloanţe”, uzina având, ca prim obiect de activitate, fabricarea cartuşelor pentru mitraliere. Uzina Mecanică Drăgăşani a fost scoasă la privatizare în anul 2003, de către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), iar în 2004, prin consilierea şi sprijinul fostului deputat PSD de Vâlcea, Vasile Bleotu, Gigi Becali şi Asociaţia Salariaţilor au achiziţionat pachetul integral de acţiuni, la preţul de 139 miliarde lei.
Aşteaptă, mai întâi, ca statul să şteargă datoriile
Surse din Uzina Mecanică Drăgăşani dau de înţeles că pe strada Belşugului, unde este situată această întreprindere, suflă un vânt se sărăcie. Becali aşteaptă , un „vânt” de la stat, adică momentul ca Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor să şteargă o parte din datoriile istorice ale societăţii, precum şi penalităţile aferente. Datoria de care speră Becali să scape este de nouă miliarde lei (aşa cum i sa promis la privatizare) din totalul de 20 de miliarde lei vechi. Aceleaşi surse de la Uzina Mecanică manifestă, însă, un optimism rezervat, întrucât, în ultima perioadă, statul a lăsat, pe seama cumpărătorilor, şi achitarea datoriilor istorice.
„Războinicul” nu mai vrea muniţie
Fabricaţie de cartuşe şi gloanţe pentru mitraliere, cercetare şi proiectare muniţie infanterie. Acesta este obiectul integral de activitate al Uzinei Mecanice Drăgăşani, aşa cum rezultă din scriptele de specialitate. Deşi şi-a exprimat, încă de la cumpărarea pachetului integral de acţiuni că va să mai fabrice muniţie, „Războinicul” nu poate, deocamdată, să recurgă la această măsură, din cauza contractului de privatizare care îl obligă să fabrice gloanţe încă trei ani.