|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Magnetto Wheels România ÔÇô câştigătoarea trofeului Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea 

Magnetto Wheels România – câştigătoarea trofeului Camerei de  Comerţ şi Industrie Vâlcea

• 30 de Distincţii de Excelenţă acordate pentru firmele care s-au clasat în ultimele trei ediţii pe primul loc în Top
• În topul exportatorilor direcţi conduce detaşat Oltchim urmat de USG şi Urban, iar la Trofeul Creativităţii, primele locuri au fost adjudecate de Oltchim, Vel Pitar, USG şi Urban

Topul Firmelor Vâlcene 2005, desfăşurat recent la Călimăneşti – Căciulata, în sala e protocol a Hotelului Cozia, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea a reunit la cea de-a XIII-a ediţie 425 de firme premiate. Printre performerii celei de-a XIII-a ediţii a Topului Firmelor Vâlcene se numără Oltchim, Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea, Magnetto Weels Drăgăşani (fosta întreprindere Roţi Auto), Diana, Annabella, Urban, Sarcom şi Vel Pitar. În schimb au fost şi societăţi care au câştigat anii trecuţi multe distincţii, cum ar fi de exemplu grupul de firme Antares, care anul acesta nu au reuşit să urce pe podium la nici una dintre secţiuni. Cele 425 de firme din judeţul Vâlcea incluse în clasamentul final au fost alese dintre cele circa 800 de societăţi care îndeplineau criteriile preliminare. Pentru includerea în Topul Firmelor Vâlcene şi participarea la festivitatea de premiere, cele 425 de firme ar fi avut de plătit taxe de minim 3 milioane de lei vechi pe care trebuia să-i achite la casieria Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea. Dacă ar fi venit toţi la gala de la Călimăneşti, cei de la CCI Vâlcea ar fi încasat frumoasa sumă de peste un miliard de lei vechi. La festivitate au fost însă numai puţin mai mult de 100 de reprezentanţi de firme şi companii din Vâlcea, plus câteva oficialităţi.

Firmele – evaluate pe şase domenii de activitate

Pentru organizarea şi realizarea Topului Firmelor Vâlcene au fost prevăzute şase domenii de activitate: cercetare-dezvoltare; industrie; agricultură, pescuit, piscicultură; construcţii; servicii; comerţ, export, turism. Sursele de date utilizate au fost situaţiile financiare pentru anul 2005 puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice, precum şi declaraţiile vamale pentru valoarea exportului, puse la dispoziţia Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea de Autoritatea Naţională a Vămilor. Printre altele, au fost admise să participe la top firmele care au îndeplinit unele condiţii, dintre care amintim: realizarea unei rate a profitului de până la 60%, realizarea unei cifre de afaceri de minim 200.000 lei pentru microîntreprinderi şi peste 280.000 lei la celelalte categorii de firme, inexistenţa plăţilor restante la bugetele publice la data 31 decembrie 2005, un număr mediu de salariaţi mai mare sau egal cu 2. Nu au participat la Topul Firmelor Vâlcene regiile autonome, societăţile bancare şi de intermedieri financiare, societăţile de asigurare-reasigurare, casele de schimb valutar, societăţile de servicii de investiţii financiare, societăţile al căror obiect de activitate constă din jocuri de noroc şi pariuri, societăţile cu obiect de activitate învăţământ. Clasamentul de top pentru fiecare domeniu conţine 10 firme pentru fiecare din cele 41 de grupe de activitate şi clase de mărime a întreprinderilor.

Comerţul, industria şi turismul – bine reprezentate la Vâlcea

Trofeul Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea a fost obţinut de Magnetto Wheels România SA. Pe domeniul tehnologia informaţiei câştigătoarele din acest an au fost Romsoft SRL şi Dasoft SRL, la telecomunicaţii – Cabel TV Sistem SRL ; lucrări de construcţii – Govora SA, Conexvil SA, Edivil SRL şi Linda SRL. În domeniul lucrări de instalaţii laureatele au fost AS SRL, Ralunic SRL şi Proterm SRL, la industria extractivă, de prelucrare a ţiţeiului – Foraj Sonde Râmnicu Vâlcea, la industria produselor primare – Oltchim SA, Protecthim SRL şi Sarcom SRL, iar la producerea, transportul şi distribuţia energiei electrice, termice şi a apei – Hidroserv SA, Apavil SA şi Progaz SRL. În domeniul industriei metalurgice şi a construcţiilor metalice s-a considerat că cele mai bun societăţi au fost anul trecut – Mentchim SA, Vilmar SA şi Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea. La capitolul industria de maşini şi echipamente câştigătoarele sunt Hervil SA şi Hidrofluid SRL, la industria mijloacelor de transport – Magnetto Wheels SA şi Ader SRL, la industria lemnului şi a produselor din lemn – Vilcart SRL şi Sorg SRL, la industria mobilei – Romstilex SA şi Comodim SRL. În industria produselor textile şi de tricotaje cele mai bune societăţi vâlcene sunt considerate a fi Sârguinţa SCA şi Minet SA, la industria pielăriei şi încălţămintei – Finca SA, Xster SRL şi Tahiprod SRL, în domeniul industriei alimentare – Vel Pitar SA, Diana SRL, Agrodor SRL şi Fralvil SA. În domeniul ddituri, tipărirea, reproducerea înregistrărilor pe suporţi – Conphys SRL şi Rotarexim SA au avut cea mai bună activitate în anul 2005, iar la transporturi – Damila SRL, Classfer SRL şi Dacos SRL. La servicii profesionale prestate în principal întreprinderilor câştigătoare sunt firmele Sibguard Naţional SRL, Prudent SA şi Tadec SRL, iar la servicii generale – Antares Gas SRL, Infoservice SRL, IATSA SRL, Enduro SRL. În privinţa activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata – Deco Design SRL şi Edion SRL au ieşit pe primele locuri în anul 2005, iar la comerţ cu ridicata al produselor agricole brute, animalelor vii, produselor alimentare – Total Distributin Group Vâlcea SRL, Nordic Impex SRL şi Nordexim SRL au fost premiate. În domeniul comerţului cu ridicata al produselor, altele decât cele alimentare câştigătoarele sunt Megainvest SRL, Comchim SRL şi Domino Construct SRL, iar la comerţul cu autovehicule – Nurvil SRL, Hery SRL şi Motoractiv SRL. La comerţul cu amănuntul primele clasate sunt Annabella SRL, Arnota SRL, Univers SA Diana Com SRL, Scavil SA şi Carvil SA. În domeniul turistic au câştigat, la activitate hotelieră – Ardava SRL, Olăneşti Riviera SA, Băile Govora SA şi Veriserv SA, iar la restaurante, baruri, cafenele – Cazare Cantine Berbeşti SA, Barreco SA, Con Pet Cami SRL şi Suvenir SRL.

Oltchim pe primul loc în topul exportatorilor

În topul exportatorilor direcţi primele clasate sunt Oltchim şi Uzinee Sodice Govora, urmate de Urban (întreprinderi foarte mari); Vilmar, Hervil, Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea, Finca SA Drăgăşani (întreprinderi mari). Trofeul Creativităţii  a fost acordat tot societăţii Oltchim SA, dar şi firmelor Vel Pitar şi Urban (întreprinderi foarte mari), Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea, Boromir IND, Gardienii SRL (întreprinderi mari), Olăneşti Riviera SA (întreprinderi mijlocii). Reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea au mai acordat de asemenea distincţii de excelenţă pentru firmele care s-au clasat în ultimele trei ediţii pe primul loc în Top – Annabella, Diana, Minet, Vilcart, Vel Pitar, Sarcom, Nurvil, Hervil etc.

Evaluarea nivelului de performanţă şi stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate şi grupe de mărime a firmelor s-a realizat pentru anul financiar 2005 de către CCI Vâlcea, prin prelucrare electronică a datelor în baza metodologiei pentru realizarea Topului Naţional al Firmelor, aprobată de către comisiile constituite pe domenii de activitate în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Rezultatele obţinute prin prelucrarea electronică a datelor, au fost supuse analizei calitative a comisiei de validare a clasamentului.

 „Câştigătoarele” participă la topul naţional al firmelor

Gheorghe Rizoiu, şeful Departamentului Relaţii Interne – Externe din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, a declarat că firmele care au câştigat topul d ela Vâlcea vor participa la Topul Naţional al Firmelor. „După alcătuirea topului şi desfăşurarea festivităţii de premiere, firmele câştigătoare participă automat la Topul Naţional al Firmelor care se va desfăşura la Bucureşti” – a precizat Gheorghe Rizoiu.

Leave a Response