|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Passiflora- fitoterapie in combaterea nervozităţii 

Passiflora- fitoterapie in combaterea nervozităţii

Anxietate, nervozitate, insomnie, iată la ce se expun toţi cei care infruntă stresul cotidian. Este dificil să ocolim numeroasele evenimente care dau ritm vieţii. Consecinţele se văd noaptea! Milioane de oameni acuză tulburări ale somnului, manifestate fie prin insomnie fie prin fragmentarea perioadei de somn. Micile probleme zilnice devin drame, cu atât mai grave cu cât anxietatea si stresul paralizează voinţa. Unde putem găsi a doua zi energia necesară intregii zile? Numeroşi oameni işi gasesc refugiul in somnifere, tranchilizante sau alte calmante. Deşi sunt eficace, aceste substanţe chimice prezintă numeroase inconveniente. Determină organismul să dezvolte o dependenţă importantă care face ca perioadele să fie dificile. In plus, obisnuinţa pe care o induce, determină diminuarea in timp a efectului fiind necesare doze din ce in ce mai mari.

Doctor Ionuţ Moraru va recomandă să alegeţi remediile naturale, la fel de eficiente şi lipsite de reacţii secundare. Unul din aceste remedii este Passiflora, plantă originară din America de Nord. Se prezintă sub forma a 60 de specii, dintre care cea mai eficientă în combaterea anxietaţii şi insomniei este Passiflora incarnata.

Primele observaţii ştiinţifice legate de acţiunea sedativă datează din secolul al-XIX-lea. De atunci, numeroase studii clinice au arătat eficienţa Passiflorei in combaterea agitaţiei si anxietaţii, de cele mai multe ori cauza tulburărilor de somn.Efectele benefice se datorează alcaloizilor si flavonelor care au şi efect sedativ si analgetic.

Fară a determina dependenţă, Passiflora reuşeşte inlocuirea cu succes a sedativelor clasice. Studiile au arătat că produsul nu determină  interacţiuni medicamentoase, toxicitate si nu prezintă contraindicaţii. Se recomandă totuşi administrarea cu prudenţă la femeile insărcinate, necunoscându-se încă efectele asupra fătului. Se administrează câte 2 capsule inainte de masa de seară şi o capsulă inainte de culcare.

Pentru eficacitate maximă este bine să respectaţi câteva reguli:

faceţi in mod regulat exerciţii fizice, nu cât să ajungeţi sportivi de performanţă, dar renunţaţi la ascensor pentru a urca pe scări ; parcaţi maşina mai departe de serviciu ca să puteţi merge pe jos;

adaptaţi o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, evitaţi excesele de grăsimi, zaharurile rafinate si privilegiaţi fructele si legumele bogate in vitamine şi antioxidanţi.

Respectaţi orele dedicate recreerii, timpul dedicat familiei si prietenilor

Suprimaţi consumul de substanţe stimulente de genul: cafea, cola, tutun. Mai mult de trei cafele zilnic vă pot da noaptea insomnii.Chiar si alcoolul, care in aparentă induce o stare de relaxare,consumat in cantitaţi mari poate determina tulburări de somn.

Pentru mai multe detalii sunaţi la 0724.330.875 sau scrieţi la ionuţmoraru@softnet.ro.

Leave a Response