|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Vrea condamnări penale pentru Pintilie şi Demetrescu! 

Eugeniu Popa se ţine în continuare, fără succes, de reclamaţii

Vrea condamnări penale pentru Pintilie şi Demetrescu!

De la reapariţia echipei Luceafărul Pesceana în fotbalul judeţean, pe seama acestei grupări s-au ţesut mai multe intrigi. Încă din start, de la înfiinţare, pe unul din documentele de bază ale constituirii echipei, s-a pus ştampila Primăriei, iar conducerea era una „politică”, în sensul că pesediştii aflaţi la putere se ocupau şi de destinele acesteia. Probabil că logica a fost una simplă şi relativ normală pentru vremea aceea: cine dă bani la echipă trebuie să şi conducă! Aşa că Luceafărul Pesceana, susţinută fiind de către Primăria din localitate, îl avea în structura de conducere pe viceprimarul Eugeniu Popa. După alegerile din 2004 s-a văzut că folosirea echipei ca element de propagandă electorală, dacă a existat aşa ceva, a avut rol de bumerang. Pesediştii au pierdut alegerile în beneficiul liberalilor. Din acel moment devenea clar că o instituţie cu conducere liberală – Primăria – nu poate fi de acord să susţină o echipă de fotbal condusă de pesedişti. Prin urmare, celor trei asociaţi din conducerea AS Luceafărul Pesceana li s-a cerut să permită organizarea de alegeri noi pentru o conducere nouă şi asocierea, desigur, şi a noilor „sponsori” – în speţă noii reprezentanţi ai conducerii Primăriei.

Potrivit spuselor noii conduceri a echipei, Eugeniu Popa n-a dorit să accepte implicarea liberalilor în conducerea echipei, dar nici nu şi-a asumat rolul de a susţine singur, în continuare, echipa de fotbal. Probabil aceasta a fost marea greşeală a conducerii echipei Luceafărul de după 2004: a vrut să preia pe Luceafărul, când mai uşor, mai ieftin şi fără absolut nici un scandal se putea înfiinţa o nouă asociaţie sportivă în parteneriat cu Primăria comunei Pesceana! S-ar fi pornit teoretic de la zero, însă doar în acte, pentru că practic o nouă echipă avea susţinerea autorităţilor, acea bază sportivă unde să joace, iar jucătorii de la Luceafărul ar fi trecut ei de bună voie la noua grupare în condiţiile în care pesediştii n-ar mai fi avut posibilitatea să continue activitatea cu echipa lor. N-au făcut aşa, iar acum au de tras de pe urma reclamaţiilor lui Eugeniu Popa.

Promovarea necontestată, realizatorii ei da!

Doi din cei trei asociaţi care au constituit Luceafărul Pesceana au semnat că sunt de acord cu schimbările din conducerea clubului. Singurul care nici n-a vrut să audă a fost Eugeniu Popa. Aşa că, simplu, l-au îndepărtat! A fost aleasă o nouă conducere a clubului cu tânărul Mădălin Dobre în funcţia de preşedinte. Efectul măsurilor luate de Mădălin Dobre s-a văzut în mai puţin de un an de zile, echipa Luceafărul Pesceana reuşind, sub conducerea tânărului liberal, să obţină ceea ce n-a reuşit în „era” pesedistă: a promovat în Divizia D! Succesul n-a fost contestat deloc de Eugeniu Popa la vremea aceea şi nimeni nu-şi poate explica de ce atunci acesta a tăcut, iar acum umblă cu reclamaţii. În plus, Eugeniu Popa nu mai avea nici o calitate la echipă, după cum reiese din noile acte (proces-verbal al şedinţei de alegeri). Ex-preşedintele a continuat să conteste noua conducere reclamând fel de fel de lucruri în presă.

În Divizia D au fost făcute alte schimbări

Impactul cu Divizia D n-a fost floare la ureche. Echipa a pornit şchiopătând şi părea să fie o candidată certă la retrogradare. Tânărul preşedinte Mădălin Dobre n-a fost de acord cu o astfel de soartă şi a luat măsurile ce se impuneau: având acordul celorlalţi asociaţi a adus la echipă unul dintre cei mai buni antrenori din judeţul Vâlcea – pe profesorul Lucian Catargiu; a atras în conducere un ziarist care s-a ocupat de buna imagine a clubului şi a întărit lotul cu câţiva jucători de valoare, inclusiv un ex-divizionar B. Atât a aşteptat Eugeniu Popa! Cu toate că sub conducerea profesorului Catargiu s-au obţinut succese ce au dus echipa pe o poziţie liniştitoare în prima parte a clasamentului, pentru pesedist n-a fost bine. El a făcut numeroase reclamaţii în presă şi a cerut pe ton imperativ să plece aceia care salvaseră echipa de la retrogradare. Motivul era cât se poate de simplu şi populist: pentru că la Luceafărul trebuiau să joace numai localnici!!!

N-au rezistat presiunii şi au cedat locul

Chiar dacă pentru ediţia 2006-2007 a Diviziei D (Liga a IV-a) echipa Luceafărul Pesceana avea dreptul să participe în competiţie, conducerea clubului a decis să cedeze locul din elita fotbalului judeţean. „Ne-am săturat de atâtea reclamaţii, de atâtea scandaluri şi de o atmosferă proastă în jurul echipei. Nu vreau să mai fim reclamaţi că facem şi dregem în dauna localităţii, aşa că vom ceda locul din Divizia D şi vom înscrie o echipă de tineri din localitate în Liga a V-a (Divizia Onoare)”, spunea Mădălin Dobre, făcând astfel pe plac lui Eugeniu Popa. Astfel, şi la recomandarea unuia dintre şefii de tristă amintire ai AJF Vâlcea, echipa Luceafărul Pesceana a cedat locul din Divizia D către CSM II Rm. Vâlcea, grupare satelit a celei mai bune echipe de fotbal vâlcene din acest moment.

Cu Popa şi cu toate reclamaţiile, la tribunal

Aşadar, liberalii din fruntea comunei Pesceana şi a echipei de fotbal s-au conformat celor dorite de Eugeniu Popa: au renunţat la „stranieri” şi cu localnicii au pornit-o de acolo de unde îi preluase Mădălin Dobre: din ultimul eşalon. Dar, nici aşa n-a fost bine. Considerându-se în continuare şef, pentru că aşa şi-a amintit el după hăt cât timp, Eugeniu Popa a început acum să reclame că n-a fost legală tranzacţia (cesionarea locului din Liga a IV-a) dintre Luceafărul Pesceana şi CSM II Rm. Vâlcea. Prin urmare, pe rol la o instanţă judecătorească din Drăgăşani s-a aflat procesul înaintat de Eugeniu Popa, proces prin care, printre altele, acesta cerea daune de mai multe milioane lei vechi.

 

N-a avut bani pentru civil, merge pe penal!

 

Procesul înaintat pe cale civilă şi în care erau daţi în judecată şefii echipei Luceafărul Pesceana şi AJF Vâlcea s-a încheiat prost pentru Eugeniu Popa. Cu alte cuvinte, pentru că nu a achitat taxa de timbru, reclamantul n-a putut continua judecata şi totul părea să se termine. Cineva însă l-a învăţat că poate reclama cauze de ordin penal, fără despăgubiri, ca să nu mai plătească nimic. Aşa că, nitam-nisam, încă un proces. Stupiditatea cazului de această dată este cât se poate de mare: Eugeniu Popa aduce ca probe chiar reclamaţiile sale de prin diverse ziare, se plânge că a fost ameninţată de actualul şef al AJF că va fi împuşcat, iar în judecată sunt chemaţi Constantin Pintilie şi Daniel Demetrescu!!! Logic ar fi, dacă tot contestă valabilitatea unui act, să-i cheme în instanţă pe cei care l-au aprobat, iar la vremea aceea altul era preşedintele AJF. În plus, Pintilie, în Biroul Executiv, chiar a fost contra validării cesionării de locuri dintre Luceafărul Pesceana şi CSM II Rm. Vâlcea. Cât despre Demetrescu… acesta nici nu era în staff-ul AJF la vremea aceea!

 

Poliţia a venit, a cercetat şi a plecat

 

Puşi pe drumuri de către reclamaţia înaintată de Eugeniu Popa, poliţiştii care adună probe pentru acest caz au venit la AJF Vâlcea. Au strâns probe, au luat copii după documente şi declaraţii. Probabil se va dispune neînceperea urmăririi penale, întrucât cei doi – Pintilie şi Demetrescu – n-au nici în clin, nici în mânecă cu cele reclamate de Eugeniu Popa. Însă reclamagiul nu ia în calcul un alt aspect: ar fi foarte posibil ca cei reclamaţi să depună ei plângere pentru hărţuire şi denunţ calomnios. În această situaţie… n-ar fi exclus ca Eugeniu Popa, din aşa zisă victimă, să ajungă să fie acuzat!.

Pintilie a picat în scandal ca musca-n lapte

„Plângerea pe care Eugeniu Popa a făcut-o la poliţie împotriva AJF-ului datează din octombrie 2006, deci dinainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte. Aşa cum se cunoaşte, cesionarea locului către CSM II s-a produs în timpul mandatului lui Mihai Persu. Eu nu aveam atunci un cuvânt hotărâtor de spus în această privinţă. Decizia s-a luat de Biroul Executiv pe 24 august. Eugeniu Popa a cerut anularea contractului de cesionare a locului dintre Luceafărul Pesceana şi CSM II Rm. Vâlcea. Motivul invocat a fost acela că persoanele de la Luceafărul care şi-au pus semnătura pe acest act nu au dreptul de a lua decizii în numele echipei din Pesceana. Poliţia a verificat toate actele pe care le avem în legătură cu gruparea Luceafărul Pesceana şi a ajuns la concluzia că s-a lucrat în mod corect. AJF-ul şi-a făcut pe deplin datoria. Le-am prezentat oamenilor legii toate dovezile, procesul verbal prin care s-a realizat numirea lui Mădălin Dobre ca preşedinte al echipei Luceafărul Pesceana şi felul cum s-a produs excluderea din conducerea clubului a lui Eugeniu Popa”, a declarat presei preşedintele Constantin Pintilie după vizita oamenilor legii.

Leave a Response