|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

ROSAL salubrizează exemplar municipiul şi protejează mediul 

Silviu Prigoană are încredere în justiţie şi în râmniceni

ROSAL salubrizează exemplar municipiul şi protejează mediul

Vineri, 26 ianuarie, cunoscutul Silviu Prigoană a susţinut prima sa conferinţă de presă în Râmnicu Vâlcea. În aceeaşi zi a fost invitatul posturilor locale de televiziune, TV Vâlcea 1 şi TV Etalon dar şi a postului central OTV. La Vâlcea Prigoană a venit însoţit de doi dintre cei trei asociaţi pe care-i are în firma ROSAL dar şi de un numeros staf din conducerea firmei şi din conducerea filialei din Râmnicu Vâlcea.

URBAN nu avea licenţă

Radu Gheorghe, directorul de dezvoltare a firmei ROSAL a povestit istoricul adjudecării de către Rosal a contractului pentru salubrizarea municipiului nostru. Primăria municipiului a organizat o licitaţie, conform legii, în baza unui caiet de sarcini, pentru acordarea acestui contract. Una dintre condiţile pentru a te califica la această licitaţie era licenţa eliberată de ANRSC. Cum la data la care avea loc licitaţia, firma URBAN nu mai avea licenţă aşa cum rezultă din documentele ce le-au prezentat presei juriştii de la Rosal, firma Urban neavând la data de 25.10.2005 decât un capital subscris de 519 milioane lei în loc de unul de 10 miliarde lei. Juriştii de la ROSAL au solicitat menţionarea aspectului în procesul verbal al licitaţiei iar ulterior au contestat în instanţă decizia primăriei de a acorda contractul Urbanului. În cele din urmă după mai multe termene instanţa a obligat la finele anului trecut Primăria Râmnicului să încheie contractul cu ROSAL Grup. Cu ocazia acestei conferinţe presa din Vâlcea a aflat şi despre faptul că societatea URBAN avea la finele anului 2004 o situaţie financiară precară cu mari obligaţii restante faţă de bugetul de stat, motiv pentru care i-a fost respins un proiect de finanţare din Fondul de Mediu şi a fost obligată să realizeze un program de redresare economico-financiară.

O ploaie de procese

Recent o parte a presei locale, la cererea conducerii URBAN, probabil, a intoxicat opinia publică spunând că în instanţă URBAN a câştigat ultima acţiune şi că Rosal trebuie să părăsească Râmnicu Vâlcea.  În realitate la cererea de revizuire intentată atât de primăria municipiului cât şi de URBAN, câştig de cauză i s-a dat numai primăriei şi s-a admis rejudecarea recursului în care câştigase contractul Rosal Grup. Documentul instanţei din 19 ianuarie 2007 spune clar : „ Cu majoritate. Respinge excepţia de inadmisibilitate a cererilor de revizuire. Admite excepţia de tardivitate a cererii de completare a motivelor de revizuire, formulate de Municipiul Râmnicu Vâlcea şi primarul municipiului şi a cererii de completare formulată de SC Urban SA şi respinge aceste cereri ca tardive. Respinge excepţia de tardivitate cu privire la celelalte cereri de revizuire. Respinge cererea de revizuire formulată de SC Urban ca nefondată. Admite cererea de revizuire formulată de Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea şi Municipiul Râmnicu Vâlcea. Desfiinţează decizia nr. 647/R-C/2006 a Curţii de Apel Piteşti şi fixează termen pentru judecarea recursului la 9 februarie 2007. Obligă SC Urban la plata sumei de 840 lei către SC Rosal Grup SA cu titlul de cheltuieli de judecată. Irevocabilă.” Este evident deci că URBAN a pierdut această ultimă bătălie în instanţă. Deoarece doar dacă ai pierdut poţi fi obligat la plata cheltuielilor de judecată. Silviu Prigoană a declarat că imediat după ce se va termina procesul dintre societatea sa şi primărie va iniţia acţiuni în instanţă împotriva tuturor oamenilor politici şi şefilor de ONG care prin declaraţii publice au încercat să influenţeze instanţele antepronunţându-se. De asemenea, Rosal va deschide procese împotriva tuturor membrilor comisiei de licitaţie pentru faptul că au permis participarea la licitaţie a SC Urban deşi această firmă nu se califica conform caietului de sarcini.

O stratagemă dejucată

Nu ne-a mirat deloc prezenţa la conferinţa de presă a unui „ comando” de aşa zişi cinci ziarişti de la „ Monitorul de Vâlcea”. Publicaţia aflată la mâna lui Teodor Florescu, patronul Urban, şi-a luat chiar oameni cu împrumut pentru a încerca să destabilizeze conferinţa de presă. Stratagema nu a reuşit datorită experienţei omului de afaceri Silviu Prigoană, care este foarte deschis, obişnuit cu atacurile, natural şi spontan. Mai mult chiar la final cei veniţi să pună beţe în roate şi să se erijeze în opinia publică din Râmnic au roşit când a fost difuzat un fragment dintr-o emisiune realizată de Mihai Tatulici pe postul Realitatea TV şi în care activitatea URBAN din sectorul 6 al Capitalei era prezentată ca una deplorabilă. Râmnicenii au aflat şi faptul că Rosal deţine la noi în judeţ o flotă modernă de autogunoiere MAN, toate Euro 3 aşa cum prevede caietul de sarcini, deci o dotare peste URBAN. Iar capitalul social al Rosal de peste 70 de miliarde lei spune şi el multe.

ROSAL GRUP SRL – carte de vizită

ROSAL GRUP operează în Sistem Armonizat- Calitate, Mediu, Securitate şi Sănătate în Muncă- în conformitate cu cerinţele de menţinere a Licenţei clasa I pentru serviciul public de salubrizare a localităţilor. Firma este certificată de către SRAC cu recunoaştere IQ Net conform SR EN ISO 9001:2001 în Sistem de Management al Calităţii, în Sistem de Management al Mediului şi în Sistem de Management al Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. Din februarie 2005 ROSAL Grup a devenit „ Partener” al Asociaţiei Naţionale Pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Produselor şi Serviciilor din România şi utilizator autorizat al mărcii „ Programul Punctul Verde” pentru CLASA 3025, Categoria 1. În octombrie 2005 Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a decernat firmei Premiul de Excelenţă pentru prestaţia ultimilor 5 ani precum şi locul I în Topul Firmelor 2004- Domeniul Salubritate, la categoria Întreprinderi Mari. În topurile anuale alcătuite de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România societatea ROSAL a obţinut în ultimii 6 ani consecutiv Locul I în Domeniul Salubritate iar Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România a decernat societăţii în luna mai 2005 premiul „ Cel mai mare Parc AUTO- Transport Naţional de Marfă”.

Traian GUMINSKI

Leave a Response