|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Gheorghe Popa, primarul de care ai nevoie! 

DUMINICă 18 martie – ALEGERI ÎN TETOIU

 

Gheorghe Popa, primarul de care ai nevoie!

 

SEC├×II DE VOTARE:

Secţia de votare nr. 1 – are sediul la Şcoala Generală cu clasele I-IV Băroiu, unde vor vota alegătorii din satul Băroiu;

Secţia de votare nr. 2 – are sediul la Căminul Cultural Tetoiu- vor vota alegătorii din satul Tetoiu;

Secţia de votare nr. 3 – sediul la Şcoala generală din ├×epeşti- vor vota alegătorii din satele ├×epeşti, Popeşti, Măneasa;

Secţia de votare nr. 4 – cu sediul la Şcoala Generală cu clasele I-IV Nenciuleşti, unde vor vota alegătorii din satul Nenciuleşti;

Secţia de votare nr. 5 – cu sediul în Şcoala Generală cu clasele I-IV Budele, unde vor vota alegătorii din satul Budele

În 14 februarie 2007, Guvernul a stabilit ca în data de 18 martie, să aibă loc alegeri parţiale pentru primari în şapte localităţi: municipiul Petroşani (judeţul Hunedoara), comunele Roşia Montană (judeţul Alba), Ilva Mare ( Bistriţa-Năsăud), Seaca de Pădure (Dolj), Andrieşeni (Iaşi), Stăniţa (Neamţ) şi Tetoiu (Vâlcea). Primarul din Roşia Montană era în stare de incompatibilitate, cel din Stăniţa demisionase, iar în celelalte localităţi, edilii decedaseră. În toate aceste localităţi, bătălia se va duce între candidaţii PNL, PD şi PSD. Sondajele arată că primarii se vor alege după două tururi de scrutin. În Vâlcea, staff-urile de campanie au invadat comuna Tetoiu, o localitate rurală unde nu s-a făcut mai nimic în ultimii ani. Din respect pentru fostul primar decedat, nu vom trece în revistă nerealizările mandatului său. Remarcăm doar că Alianţa candidează separat. Dacă la ultimele parţiale ce au avut loc anul trecut liberalii au acceptat ca la Vlădeşti să candideze doar PD, decizia acestora ducând la demisia preşedintelui lor, care a candidat din partea PC şi a ajuns ulterior viceprimar, acum PNL pare decis să câştige aceste alegeri.

 

POPA Gheorghe

 

Născut în septembrie 1952, candidatul liberal a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Craiova, promoţia 1977 şi are un masterat în „Capacitatea administrativă şi aquis comunitar” luat la Facultatea de Administraţie Publică din Bucureşti. Are o mare experienţă administrativă şi şi-a petrecut mare parte din activitatea profesională în Tetoiu, unde a fost economist la CAP-ul din satul Bugiuleşti şi contabil şef la CAP-ul din ├×epeşti. A mai lucrat ca economist şef la CUASC Zătreni şi a fost inspector în Direcţia de Agricultură a judeţului Vâlcea.

 

„Voi avea sprijinul Guvernului şi al parlamentarilor liberali”

 

Domnule Popa, am înţeles că aveţi un program de revitalizare a comunei în care pe primul loc se află infrastructura ?

Este nevoie în comuna noastră de un astfel de plan. Vreau să încep refacerea drumului judeţean, să obţin fondurile necesare construirii unui pod peste pârâul Româneasa în satul Popeşti, a altui pod peste pârâul Şasa în satul Măneasa şi a unui al treilea peste pârâul Budele. Doresc să amenajăm drumul către cimitirul Budele, să consolidăm drumul în punctele „Biserica Nenciuleşti” şi „La Solomon”. Începerea asfaltării drumului judeţean către Budele-Săscioara (1,5 km) şi introducerea apei potabile sunt alte priorităţi.

 

Ştim că populaţia din Tetoiu vrea mai mult în domeniul educaţiei şi al sportului. Ce planuri aveţi?

 

Ca primar voi dota şcolile cu microbuz pentru transportul copiilor şi voi demara un program de reabilitare a tuturor instituţiilor de învăţămânat. Şcoala din ├×epeşti va beneficia de o centrală termică şi instalaţie de încălzire şi voi face un laborator de informatică dotat cu 10 calculatoare. Şi eu sunt pasionat de sport şi înţeleg dorinţele tinerilor. De aceea voi amenaja unui teren de fotbal dotat cu tribune şi vestiare. Am în vedere reabilitarea căminului cultural Tetoiu, introducerea în patrimoniul cultural naţional, reabilitarea bisericii Nenciuleşti şi finalizarea lucrărilor de construcţie a bisericii din Băroiu.

 

Sunteţi ambiţios şi cred că oamenii vor fi mulţumiţi dacă realizaţi toate acestea…

 

Da, sunt ambiţios şi de aceea voi face mai mult de atât. Voi înfiinţa un post de asistent comunitar, un punct al ambulanţei în comună şi voi activa punctele sanitare din satele comunei prin stabilirea unui program al medicilor de familie în aceste puncte sanitare. Am de gând să finalizăm punerea în posesie şi eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenurile agricole şi forestiere. Voi organiza întâlniri periodice pe sate cu cetăţenii din fiecare sat, voi avea grijă ca hotărârile Consiliului Local să fie afişate în fiecare sat şi salariaţii Primăriei, viceprimarul şi primarul vor respecta cu sfinţenie programul de audienţe.

 

Nu e primul interviu cu un candidat, dar rar am văzut la vreunul atâta siguranţă în voce. Pe ce vă bazaţi?

 

– Nu întâmplător am ales să candidez din partea Partidului Naţional Liberal. Am găsit aici la Vâlcea multă înţelegere. PNL are putere şi o foloseşte constructiv. Partidul a ajutat multe localităţi conduse de primari liberali. Parlamentarii au adus fonduri, iar domnul deputat Emilian Frâncu mi-a promis tot sprijinul. L-am cunoscut pe premierul Tăriceanu şi sunt sigur că Tetoiu va avea parte şi de sprijin guvernamental dacă voi fi ales primar, iar grupul consilierilor judeţeni din PNL are mare experienţă în administraţie şi a contribuit decisiv de multe ori la sprijinirea concretă a multor localităţi rurale. Pe aceste lucruri mă sprijin. Dar mai şi ştiu că pot gestiona eficient fondurile care vor veni. Am mare capacitate de muncă, sunt un om echilibrat, cu experienţă în administraţie, care ţin la comună, cunosc oamenii de aici, le ştiu necazurile, problemele şi simt că pot face cu adevărat ceva ca viaţa lor să fie mai bună.

Traian GUMINSKI

Leave a Response