|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Culoar favorabil spre finală pentru România 

Polonia, China şi Tunisia, primele adversare de la Mondiale

Culoar favorabil spre finală pentru România

După ce şi-a asigurat un loc la „masa bogaţilor”, eliminând Suedia după o victorie categorică în deplasare şi un egal acasă, reprezentativa de handbal feminin a României şi-a aflat adversarele din grupele Campionatului Mondial ce se va desfăşura în Franţa în perioada 2-16 decembrie, România va face parte din Grupa D alături de Polonia, China şi Tunisia. Formaţia antrenată de Gheorghe Tadici încearcă să-şi apere în Hexagon titlul de vicecampioană mondială obţinut în Rusia în urmă cu doi ani. Campioana mondială, Rusia, a fost trimisă de sorţi în Grupa B alături de Brazilia, Macedonia şi Australia, iar ţara gazdă, Franţa, face parte din Grupa A împreună cu Croaţia, Argentina şi Kazakstan. De menţionat că, deşi a fost scoasă din competiţie de Ucraina, Danemarca va fi prezentă totuşi în Franţa în locul Republicii Dominicane.

China, principal adversar în grupă

„Chiar dacă nu are forţa celor din Coreea de Sud, eu spun că principala noastră adversară din grupă este China… asta pentru că, să nu uităm, chinezoaicele se pregătesc pentru Jocurile Olimpice, unde sunt calificate automat, ca ţară organizatoare, iar la Mondialele  din Franţa vor să facă o figură frumoasă. Însă nu cred că vor fi probleme, la noi, cu grupa aceasta, va fi important ce facem, apoi. Mă bucur că în faza următoare am evitat echipe ca Rusia, Norvegia sau chiar Danemarca, formaţie ce va veni totuşi în Franţa în locul Republicii Dominicane. Cu puţin noroc putem prinde podiumul şi chiar putem juca finala”, ne-a declarat selecţionerul României, Gheorghe Tadici.

Se joacă precum în Rusia, acum doi ani

Modul de desfăşurare a competiţiei din Franţa este identic cu întrecerea de acum doi ani din Rusia. Adică, după meciurile din grupe se califică mai departe primele două clasate din cele şase grupe. Se vor forma astfel două grupe principale: Grupa 1, formată din primele două clasate din Grupele A, B şi C, respectiv Grupa a 2-a, formată din primele două clasate din grupele D, E şi F. Deci, după ce vor ieşi din grupă, lucru de aşteptat, „tricolorele” vor merge în Seria a 2-a, unde ar putea întâlni Ungaria, Germania sau Coreea de Sud. „Eu cred că din grupa noastră vom merge mai departe noi şi China, din Grupa E se vor califica Ungaria şi Spania, iar din Grupa F, Germania şi Coreea de Sud. Nu luaţi în calcul că Ucraina a bătut Danemarca în preliminarii. În Franţa va fi altceva, veţi vedea!”, mai spune Tadici.

Grupele C şi E, cele mai echilibrate

Grupa cea mai uşoară pare a Rusiei, campioana mondială neavând practic probleme în a termina pe primul loc. Nici Franţa nu pare a avea mari probleme cu Croaţia (singura formaţie care i-ar putea pune oarece probleme), Argentina sau Kazakstan. Cele mai tari grupe par cele în care Norvegia, Austria şi Danemarca (C) se vor bate pentru două locuri, dar şi grupa F, unde bătălia pentru cele două locuri calificante se va da între Ucraina, Coreea de Sud şi Germania.

Jocurile din grupă, la Toulon

România va disputa meciurile din grupa D în localitatea franceză Toulon. Partidele din Grupa principală II se vor juca apoi la Dijon, urmând ca meciurile din fazele superioare ale competiţiei să se dispute în capitala Franţei, Paris.

Grupele Campionatului Mondial din Franţa 2-16 decembrie 2007

Grupa A: Franţa, Croaţia, Argentina, Kazakstan

Grupa B: Rusia, Brazilia, Macedonia, Australia

Grupa C: Norvegia, Austria, Angola, Danemarca

Grupa D: România, Polonia, China, Tunisia

Grupa E: Ungaria, Spania, Japonia, Congo

Grupa F: Germania, Ucraina, Paraguay, Coreea de Sud

Leave a Response