|vineri, noiembrie 22, 2024
  • Follow Us!

Săraru şi Ciulei, aleşi în lipsă în Biroul Executiv al AJF 

Adunare Generală a cluburilor din fotbalul judeţean

Săraru şi Ciulei, aleşi în lipsă în Biroul Executiv al AJF

• echipele de Liga a V-a vor avea un reprezentant exotic: romanul Mitică Drăgănescu

Destul de mulţi delegaţi de echipe au decis, spre lauda lor, să fie prezenţi la Adunarea Generală a AJF Vâlcea, şedinţă ce a avut loc pe durata a circa patru ore în Sala VIP din Complexul Sportiv Traian. Şedinţa a fost prezidată de preşedintele forului fotbalistic vâlcean, Jackie Pintilie, la prezidiu mai luând loc şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ion Câlea, alături de preşedintele de onoare al AJF, Constantin Pârvu.

Ion Câlea (PSD): „Voi încerca să vă ajut”

În deschidere a vorbit vicepreşedintele Câlea, care şi-a amintit cu nostalgie că a jucat fotbal în tinereţe, la Urzicuţa, apoi şi în studenţie. După ce şi-a făcut autocritica pentru faptul că nu a fost la meciurile din sezonul trecut în judeţ, deşi la sfârşit de săptămână a recunoscut că merge mult în teritoriu, Câlea a promis că în campionatul viitor îşi va face timp şi va urmări câteva meciuri. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai promis că va ajuta, atât cât va putea şi legea îi va permite, fotbalul autohton, din punct de vedere financiar.

Inspectorul Nadolu: „Existã colaborare între DSJ şi AJF”

Reprezentantul Direcţiei de Sport, profesorul Victor Nadolu, a punctat colaborarea bună dintre instituţia ce gestionează sportul vâlcean şi forul condus de Jackie Pintilie. Nadolu a reamintit că mai sunt câteva mici probleme în ceea ce priveşte eliberarea Certificatelor de Identitate Sportivă pentru câteva asociaţii sportive, dar problemele acestea se vor rezolva în viitorul apropiat.

Pintilie a vorbit despre realizările „guvernării” sale

Preşedintele Jackie Pintilie a ţinut să le arate participanţilor realizările echipei sale în cele opt luni de când au trecut din momentul în care „Talibanul” a preluat şefia AJF-ului. „Am dat câte o minge acolo unde, în vară, s-au organizat memoriale şi cupe. La «Memorialul Marian Cincă» echipele participante nu au cheltuit nici un ban. Am organizat un schimb de experienţă cu AJF Dolj. Dacă la fotbal în sală echipa noastră a învins, la fotbal pe teren mare doljenii ne-au «ciuruit». S-a văzut clar diferenţa de valoare, craiovenii ne-au dat clasă la toate capitolele, şi tehnic, şi tactic, şi mai ales din punct de vedere al disciplinei. Am avut patru jucători chemaţi la Selecţionata Olteniei. Am dotat Comisia Judeţeană de Arbitri cu ceea ce le trebuie, inclusiv un videoproiector. Am organizat finala cupei şi meciul de baraj la Drăgăşani, toată lumea a fost mulţumită. Am organizat cursuri de arbitri de fotbal şi de instructori sportivi cu specialitatea fotbal”, a spus „Talibanul”.

Omologarea bazelor sportive, la „sânge”

Pentru viitor, principala problemă va fi cea legată de omologarea bazelor sportive pentru „D”. „Aşa cum am promis, voi fi drastic. Nu mai ţine că lasă-mă, că ştii că fac într-o săptămână. Eu sunt aici, la AJF, de cinci ani şi tot timpul s-a spus aşa şi nu s-a făcut nimic. Mă voi duce personal să omologhez bazele, care nu corespund, aut. Echipele au trei variante ori îşi fac baza conform regulamentului, ori închiriază una ce corespunde, ori, o alternativă nedorită, e adevărat, se retrag.  O să dau şi câteva exemple cu patru terenuri cu probleme. La Zătreni, o latură de gard trebuie dată doi metri mai în spate,  la Dăeşti, Vartex a înţeles, a arat terenul şi va face altă bază, la Şirineasa trebuie făcut gardul dinspre şcoală şi la Băbeni trebuie refăcute vestiarele”.

Felicitãri, Petrolul Guşoeni

În cadrul şedinţei, mai multe echipe au primit mingi ca premii. Astfel, pentru cele mai puţine cartonaşe galbene şi roşii primite în campionatul trecut, au primit câte o minge echipele Alma Lex Drăgăşani, Cerna Fârtăţeşti, FC Băbeni, Steaua N. Bălcescu, Saldi Cernişoara şi, ca premiu special, Petrolul Guşoeni, echipă ce n-a primit nici un cartonaş roşu în sezonul trecut.

Încercare de păcăleală sau rea-voinţă

Preşedintele Jackie Pintilie a fost clar şi în ceea ce priveşte plata arbitrilor şi a observatorilor. „Biroul Executiv a decis ca arbitrii să primească fiecare câte 40 de lei plus 30 de lei observatorul, în total 1 milion şi jumătate în bani vechi. La cheltuieli de deplasare se vor deconta 10 litri de benzină la 100 de km, cu 3,60 lei / litru. E clar! Dacă cineva vă cere mai mult, veniţi la AJF şi spuneţi”. Pintilie a vorbit apoi şi despre datoriile unor echipe către AJF. „E o echipă care are 26 de milioane datorie. Mai sunt şi cu 20 de milioane, dar şi cu un milion. V-am înţeles că nu aveţi bani, dar v-aţi făcut un obicei prost din a nu plăti. Mai nou ştiţi cum se procedează? Sunt unii delegaţi care le spun arbitrilor cam aşa, când aceştia întreabă unde se va plăti baremul, la teren sau la sală: «Să vedem: dacă bat azi, îţi dau baremul aici. Dacă nu, îl iei de la sală!». N-ar fi nimic, dar când venim aici şi ne uităm în cont, echipa respectivă nu are nici un leu în cont. Atunci, dacă vom mai continua aşa, dăm impresia că aici, în AJF, e debandadă, haos”. Imediat a intervenit Siliminel Diaconescu (Saldi Cernişoara): „Haosul, dacă el există, îl generaţi dumneavoastră, conducerea AJF, că îi toleraţi pe cei ce nu-şi plătesc datoriile. Păi atunci nu mai plătim nici noi datoriile şi atunci să vedem unde se ajunge?!”

Sistemul competiţional nu se schimbă

Solicitarea venită din partea echipei FC Govora pentru discutarea schimbării sistemului competiţional la Liga a IV-a din campionatul viitor nu a avut câştig de cauză, motivul fiind acela că unele persoane din conducere s-au legat de prevederea regulamentară care spune clar că schimbarea sistemului competiţional se face cu cel puţin şase luni înainte de startul unui nou campionat. În loc să voteze acum pentru cum va arăta sistemul competiţional 2008-2009, să se ştie clar câte echipe vor promova din Liga a V-a şi câte vor retrograda din Liga a IV-a, totul a fost lăsat pentru Adunarea Generală din iarnă. S-a mai discutat, în afara ordinii de zi, şi despre amânarea startului de campionat, însă propunerea a căzut la vot, astfel că rămâne cum s-a stabilit: Liga a IV-a începe pe 11 august, ora oficială de start fiind 11.00. Pe 12 şi 19 august se vor juca două etape de Cupă în care participă echipe de Liga a V-a, meciurile urmând a începe de la ora 10.00.

S-a completat componenţa Biroului Executiv

La final au fost aleşi reprezentanţii echipelor în Biroul Executiv. Aceştia vor avea mandate de doi ani din momentul alegerii, cei aleşi fiind: Dan Săraru (pentru echipele de Liga a IV-a), Mitică Drăgănescu (pentru echipele de Liga a V-a) şi Emil Ciulei (pentru echipele cu activitate exclusivă de copii şi juniori). Interesant este faptul că profesorii Săraru şi Ciulei au fost aleşi în lipsă, fapt ce demonstrează aprecierea de care aceştia se bucură în rândul echipelor.

Ionel GEREA

Leave a Response