|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Handbalul juvenil nu a fost distrus 

Conducerea clubului Oltchim ne asigură că

Handbalul juvenil nu a fost distrus

Zilele trecute, la Sala Sporturilor Traian, conducerea Clubului Sportiv Oltchim a organizat şi participat la o conferinţă de presă. Au fost prezenţi la întâlnirea cu reprezentanţii presei sportive locale preşedintele clubului, inginerul Ioan Gavrilescu, şi antrenorul echipei, Gheorghe Tadici.

Oltchim, club profesionist de handbal

„Două sunt problemele importante pentru care au decis să venim în faţa dumneavoastră, pentru ca  opinia publică din Vâlcea să fie corect informată. În ultima vreme, un anumit ziar a scris şi a tot bătut monedă pe faptul că s-a desfiinţat Centrul de Copii şi Juniori de la CS Oltchim. Pentru acest lucru, cei doi ziarişti i-au făcut responsabili pe Tadici şi Gavrilescu. Uitaţi care e situaţia. După cum se ştie, din februarie anul acesta, Clubul Oltchim a devenit primul club profesionist de handbal din România. De atunci până acum, Oltchim este şi singurul astfel de club. Conform legii, ca să fii profesionist trebuie să ai angajaţi cu vârste de peste 19 ani. Deci, legea nu ne mai dădea dreptul să avem echipe de junioare. Dar noi nu am desfiinţat, nu am demolat, aşa cum scria cineva, acest centru. Dacă am fi vrut să facem acest lucru, nu mai investeam în celelalte direcţii. E ca şi cum ai demola o casă veche, dar construieşti alta nouă. Noi, conducerea Clubului Oltchim, am discutat cu oamenii de la Chimia şi Colegiul Tehnic Energetic şi am semnat două protocoale de colaborare. Astfel, junioarele II au fost date la Chimia, pentru că aici nu era aşa ceva, iar junioarele I şi III au mers la Energetic. Ne-am gândit şi la cele trei profesoare care rămâneau oarecum fără loc de muncă. Astfel, pentru că are toate gradele didactice, doamna Ciulei va merge cel mai probabil la Energetic, iar Maria Duca şi Cristina Rouă, la Chimia sau la Centrul  de Excelenţă”, a spus preşedintele clubului, Ioan Gavrilescu.

„Nu pot să-mi omor propriul copil”

Acesta a mai spus că nu a dorit în nici un moment să desfiinţeze centrul de copii şi juniori pe care l-a creat în 1985, nemulţumit atunci de activitatea de la CSS. „E ca şi cum aş fi vrut să-mi omor propriul  copil. Dar lumea se schimbă şi trebuie să ne adaptăm şi noi la regulile generale ale continentului. Nimeni nu scrie că Oltchim s-a bătut să aducă aici Centrul Naţional de Excelenţă. E adevărat că am primit sprijinul autorităţilor locale, Primărie, Consiliu Judeţean, Inspectorat Şcolar, şi pentru asta le mulţumim”. Pentru faptul că au preluat grupele de junioare, în urma protocoalelor încheiate, cele două centre vor primi şi susţinere financiară de la CS Oltchim. E vorba de bani, dar şi de microbuzul clubului, echipament, mingi, contracte de sponsorizare şi reclamă. Şi apoi, dacă Oltchim depistează vreo jucătoare de perspectivă de la Centrul de Excelenţă, are prima opţiune în a o transfera.

Leave a Response