|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

RomSoft Râmnicu Vâlcea investeşte câteva milioane de euro într-o linie de asamblare de PC-uri la Bran 

 RomSoft Râmnicu Vâlcea investeşte câteva milioane de euro într-o linie de asamblare de PC-uri la Bran

 

Compania RomSoft Râmnicu Vâlcea, furnizor de soft şi de servicii de integrare IT, va deschide în luna noiembrie a acestui an o linie de asamblare de sisteme în localitatea Bran, investiţie estimată la câteva milioane de euro, a declarat pentru ZF Claudia Ursăţeanu (foto), proprietar şi manager general al companiei.

În cadrul centrului de producţie de la Bran, care va număra până la sfârşitul anului 50 de angajaţi, vor fi asamblate PC-uri şi servere sub brand propriu destinate segmentului IMM-urilor, precum şi utilizatorii casnici din România, şi ulterior, din Moldova şi Bulgaria. De asemenea, RomSoft intenţionează să lanseze şi o linie de producţie sub licenţă pentru plăci de bază şi hard disc-uri pentru PC-uri. Compania, cunoscută pentru activitatea sa în sectorul aplicaţiilor software, va intra astfel pe o piaţă pe care activează jucători locali precum K-Tech UltraPro, Maguay, Complet Electro Serv (Altex), Flamingo, Depozitul de Calculatoare, dar şi cu producătorii consacraţi de sisteme – HP, IBM, Dell, Fujitsu-Siemens.

„Am intrat deja în competiţie pe partea de integrare software, în schimb nu ne-am implicat pe partea de producţie hardware, dar este suficient loc în piaţă, deoarece în următorii trei ani piaţa se va comporta precum un burete“, a afirmat Claudia Ursăţeanu. RomSoft a înregistrat anul trecut un profit de 2,7 mil. euro la o cifră de afaceri de circa 8,4 mil. euro, iar în primele şase luni ale acestui an veniturile s-au ridicat la 5,5 mil. euro, cu 27% mai mult faţă de perioada similară din 2006. Profitul din S1 a fost de circa 0,6 mil. euro – acesta fiind influenţat de investiţiile realizate de companie în această perioadă. „Pentru acest an ne-am propus o cifră de afaceri de 12 milioane de euro, valoare pentru care am premisele că o putem depăşi, urmând ca în 2008 să aibă loc o dublare a acesteia“, adaugă managerul RomSoft.

Potrivit lui Ursăţeanu, pragul de 10 milioane de euro cifră de afaceri aduce unei companii IT mai multe proiecte şi constituie un avantaj important în obţinerea de fonduri structurale. Dupa mai mulţi ani în care a reinvestit profitul obţinut în fiecare an, ea este de parere că în anii următori creşterile veniturilor vor fi considerabile. Ursateanu estimeaza ca creşterile din următorul an vor proveni din proiecte din sectorul administrativ şi cel educaţional care vor atrage importante fonduri structurale. Ca urmare a extinderii liniei de business pe partea de producţie şi integrare hardware, compania şi-ar putea deschide în următorii ani sucursale în oraşele importante din ţările vecine. La sfârşitul anului 2008, Ursăţeanu intenţionează să listeze o parte din acţiunile RomSoft la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru a atrage noi fonduri, nefiind exclusă nici vânzarea unei participaţii către un investitor care va dori să se implice puternic în dezvoltarea infrastructurii şi a liniilor de business.

În ceea ce priceste activitatea de dezvoltare de software la cerere, RomSoft a dezvoltat recent un proiect la PetromService SA, care a cuprins aplicaţii Oracle şi implementarea unei infrastructuri hardware şi de comunicaţii. În primul semestru al acestui an, compania a mai contractat noi proiecte pentru implementarea de sisteme informatice integrate Oracle pentru Camera Deputaţilor, si extinderea proiectului PetromService. De asemenea, în zona administrativă, Romsoft a mai semnat contracte pentru integrarea de soluţii hardware cu Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Agenţia Natională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi Serviciul de Informaţii Externe. Numărul de angajaţi a crescut cu 15% faţă de sfârşitul anului trecut, când firma avea 98 de salariaţi.

Ionuţ Mustaţă – Ziarul Financiar

Leave a Response