|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Primăria Bujoreni, în afara legii 

 Operaţiunea Crinul (I)

Primăria Bujoreni, în afara legii

• Edilul Alexandru Roşu poate fi arestat pentru fals în acte şi abuz în serviciu

Constantin ( Crinu) Popescu a lăsat Râmnicu Vâlcea anul trecut fără primar. Mircia Gutău a fost arestat în urma unei acţiuni a DNA pornită de la o reclamaţie a lui Crinu. Instanţele au dovedit ulterior greşeala  procurorilor precum şi nedreptatea făcută zecilor de mii de râmniceni . Acum un alt primar riscă să fie arestat pentru că a crezut în vorbele lui Crinu Popescu. Trei ziare din Vâlcea au dovedit falsurile din actele publice emise de administraţia locală din Bujoreni. Alexandru Roşu ( PSD) poate fi lesne acuzat de abuz în serviciu şi fals în acte.

Deputatul Frâncu este „îngrozit de ilegalităţile grave ale Primăriei Bujoreni”

Vineri seara am fost contactaţi telefonic de parlamentarul liberal care s-a arătat indignat  că „Ziarul de Vâlcea“ l-a considerat prieten cu Constantin Popescu ca urmare a faptului că mai multe instituţii conduse de directori liberali nu au luat măsuri împotriva ilegalităţilor comise de Popescu şi oamenii săi de la firma ROVIMET. „ Vă rog să precizaţi că nu l-am văzut toată viaţa pe acest om decât de două trei ori întâmplător. Nu acopăr nici un mafiot iar directorii liberali ştiu bine că sunt necruţător cu cei care încalcă legile. Am fost plecat din Vâlcea aşa că am aflat cu întârziere de tot scandalul din Bujoreni. Dacă cele semnalate de voi şi de colegii voştri din presa locală sunt adevărat primarul pesedist trebuie cercetat de procuratură pentru aceste grave ilegalităţi semnalate. Sunt stupefiat pentru că nu credeam că vreun edil vâlcean este capabil să falsifice acte publice şi să elibereze ilegal autorizaţii. Am vorbit cu o parte dintre directorii liberali ai unor instituţii care mi-au confirmat bănuiala. Au trebuit să ţină cont de autorizaţiile şi actele celor de la ROVIMET fără să ştie în ce condiţii au fost emise acestea. Voi cere organelor competente declanşarea unei anchete şi voi sesiza Ministerul Administraţiei deşi aş fi preferat ca judeţul nostru să nu intre în atenţia presei centrale printr-un astfel de caz. Vă asigur că aş proceda la fel şi dacă primarul respectiv ar fi liberal. Nu pot fi de acord cu cei care încalcă legile.”

Podul lui Crinu s-a dărâmat, a venit apa şi l-a luat

În 23 august „ Ziarul de Vâlcea” alături de alte trei ziare locale au dezvăluit ilegalităţile din Bujoreni, au publicat poze şi declaraţii care dovedeau că în comuna limitrofă Râmnicului se construieşte un minicartier prin încălcarea mai multor legii, pe un teren aflat în litigiu, prin obturarea unui curs de apă şi cu ajutorul unor autorizaţii ilegale. Documentarea noastră avusese loc pe 22 august dar Rovimet lucra aici de o săptămână, uneori chiar pe timp de noapte. Tot în 23 august cei de la Rovimet, în tentativa de a se acoperi cu acte au demarat o acţiune de „ obţinere” a unor documente care să le acopere ilegalităţile. Firma lui Crinu solicită în 23 august ( adresa 4619/23.08.2007) de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea aprobarea pentru amenajarea unei traversări provizorii peste Valea Bujorencii ( amenajarea era deja realizată de câteva zile). SGA îşi dă acordul, în aceeaşi zi . Ce promptitudine suspectă! Totuşi aprobarea specifică : „ Realizarea traversării provizorii se va face astfel încât să nu fie afectată configuraţia albiei şi stabilitatea malurilor acesteia. Prin grija dumneavoastră pe perioada existenţei traversării se va evita crearea de blocaje la ape mari în vederea asigurării scurgerii libere a apei în secţiune. În caz contrar orice efect negativ provocat în zonă, cu toate implicaţiile, intră în sarcina dvs.”
În data de 31.08.2007  în urma ploilor „podul“ executat de SC ROVIMET SA a fost rupt. Menţionăm că până duminică, 2 septembrie, niciuna din lucrările propuse în nota de constatare întocmită de reprezentanţi ai SC ROVIMET SA, Instituţia Prefectului Vâlcea şi Direcţia Apelor  nu demaraseră. Foarte important de semnalat este faptul că pe toată perioada (23.08.2007-01.09.2007) zona nu a fost monitorizată deşi în adresa 16980,17035/28,.08.2007 doamna prefect Anuţa Handolescu ne asigura că „…până la executarea acestor lucrări zona va fi monitorizată permanent de reprezentanţi ai SC ROVIMET SA, şi ai Comitetului Local pentru situaţii de urgenţă Bujoreni “.Din discuţiile purtate de noi cu toţi locuitorii din zona Muzeul Satului, comuna Bujoreni, rezultă că aceştia nu sunt de acord  cu construcţia acestui „baraj provizoriu“. Mai mult decât atât aceştia au semnat un tabel, prin care-şi exprimă nemulţumirea în legătură cu ilegalităţile comise în zonă de afaceristul dubios Crinu Popescu. Atât lucrările de execuţie ale acestui „baraj“ cât şi ruperea acestuia de către viitură care s-a datorat obturării râului Bujoreanca au afectat serios stabilitatea malurilor. Considerăm că Prefectura, Direcţia Apelor şi Inspectoratul de Stat în Construcţii trebuie să ia de urgenţă măsurile ce se impun. Noi am atras atenţia autorităţilor încă de la început că vor avea mari probleme dacă îl cred pe Crinu Popescu pe cuvânt.

Indicii pentru DNA

Continuăm demersurile de ajutorare a organelor de control ( cititorilor care ne-au contactat pe mail pentru a ne spune că scriem degeaba în Vâlcea le precizăm că am trimis prin poştă copii de pe toate materialele apărute în presa locală despre acest caz către toate ministerele, DNA , preşedinţie şi alte instituiţii ce pot lua măsuri) atrăgând atenţia asupra unor aspecte. Începând din data de 17.10.2006  la Judecătoria din Rm Vâlcea se află înscris dosarul nr. 1072/288/2006 (8684/2006), în cadrul căruia se atacă  titlul de proprietate  al terenului aparţinând SC ROVIMET SA.(vezi anexa extras site Ministerul Justiţiei). Conform Legii 50/1991 art. 7 al 9 nu se pot elibera Autorizaţii de Construire pe un teren aflat în litigiu. „Odată cu depunerea cererii de emitere a Autorizaţiei de Construire solicitantul are obligaţia să prezinte o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că imobilul – teren şi/sau construcţii – nu face obiectul unui litigiu aflat pe rolul unei instanţe judecătoreşti. În caz contrar documentaţia se restituie solicitantului care o va depune spre autorizare numai după soluţionarea definitivă în instanţă a litigiului.“  În aceste condiţii ambele Autorizaţii de Construire nr 5/05.02.2007 şi 29/07.03.2007 (cât şi alte eventuale eventuale autorizaţii emise după 17.10.2006) sunt eliberate ilegal (!!!). Până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a dosarului nr 1072/288/2006 nu se pot emite Autorizaţii de Construcţie pe acest teren.

Ce se întâmplă cu primarul Roşu?

Deşi au trecut cinci zile de când am demonstrat că primăria din Bujoreni a eliberat două autorizaţii de construcţii, cu acelaşi număr de înregistrare dar cu alte semnături, valori şi regim de înălţime ( deci cel puţin unul dintre acte este fals) se pare că Procuratura nu s-a sesizat. Crinu Popescu, abil , s-a acoperit de fapt cu fel de fel de acte emise de autorităţi, care pot fi sancţionate pentru nerespectarea normelor legale. În Bujoreni construcţia imobilelor cu fundaţie de BCA, fosă septică lipită de proprietatea vecinilor, betoane turnate noaptea, absenţa panoului cu datele constructorului şi beneficiarului, regim de înălţime mai mare decât cel permis de PUZ ( Care PUZ domnule primar ?!), încălcarea proprietăţii vecinilor şi blocarea unui curs de apă continuă. Reamintim că certificatul de urbanism a fost anulat în instanţă, că terenul pe care construieşte ROVIMET se află sub interdicţie de vânzare şi că autorizaţiile de construcţie ( Dumnezeu ştie câte o fi obţinut Crinu pentru aceeaşi lucrare !) nu respectă condiţiile legale de acordare.

PS.: Citiţi în ediţiile viitoare despre mai multe ţepe date de Crinu unor oameni de afaceri oneşti din Vâlcea, dar şi din alte judeţe ale ţării!

Traian Guminski
Tiberiu Pîrnău

DOCUMENTA├×IA NECESARă PENTRU ELIBERAREA AUTORIZA├×IEI DE CONSTRUIRE:

– Cerere tip pentru eliberarea autorizaţiei de construire şi anexele acesteia completate de către proiectant sau de către proprietarul imobilului.
– Dovada, în copie legalizată la notariat a actului de proprietate.
– Certificat de urbanism (în termen de valabilitate).
– Dovada de achitare a taxei legale, în original.
– Proiectul pentru autorizaţia de construire, în dublu exemplar, conform legislaţiei în viguare.
– Declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că imobilul nu se află într-un litigiu aflat pe rolul unei instanţe judecătoreşti.
– Avizele solicitate prin certificatul de urbanism.
CERTIFICATUL DE URBANISM:
CERTIFICATUL DE URBANISM este documentul premergător obţinerii autorizaţiei de construire, emise de primărie, prin care se informează solicitantul cu privire la principalele caracteristice ale construcţiilor care se pot executa pe un anumit teren.
DOCUMENTA├×IA PENTRU OB├×INEREA CERTIFICATULUI DE URBANISM:
– Cerere tip (pentru eliberarea certificatului de urbanism)
– Elemente de identificare ale terenului cu planurile topografice sc 1:500 şi sc 1:2000 în dublu exemplar. Pentru Branşamente şi racorduri edilitare sunt necesare planurile topografice la sc 1:500 cu reţele edilitare.
– Chitanţa în original, cu achitarea taxei legale, în funcţie de suprafaţa totală a terenului
– Copie a actului de proprietate asupra imobilului, în cazul în care cererea este întocmită de proprietarul imobilului.

Leave a Response