|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Compania americană Atlantis construieşte un helioport la Râmnicu Vâlcea 

 Compania americană Atlantis construieşte un helioport la Râmnicu Vâlcea

Atlantis Air intră pe piaţa românească a taxiurilor aeriene oferind curse pe trasee naţionale şi internaţionale cu elicopterul şi cu avionul, în regim de taxi.

Anul acesta, compania, care are sediul la Râmnicu Vâlcea, investeşte peste 13 milioane de dolari (aproximativ 9,2 milioane de euro) în aparatele de zbor şi în jur de 100.000 de euro în bugetul de marketing, în speranţa amortizării cheltuielilor în maxim 2 ani. În prezent, compania de transport aerian deţine o aeronavă Lear Jet, urmând ca în scurt timp să se finalizeze achiziţionarea unui elicopter model EC 155 sau a altuia similar, cu o capacitate de 6-8 persoane. „Intrăm pe piaţă cu preţuri similare celor practicate de ceilalţi jucători. O oră de zbor cu un astfel de aparat costă între 500 şi 1000 de euro, în funcţie de modelul aeronavei, de nivelul de confort, de escale şi de numărul de ore de zbor”, a precizat Ana-Maria Voinea, administrator al Atlantis Air. Costurile lunare de intretinere a unui elicopter pleaca de la suma de 10.000 de euro si ajunge la cateva zeci de mii de euro, in functie de model si de orele de zbor efectuate, potrivit estimarilor adminstratorului companiei. Serviciile companiei se adresează, în special, oamenilor de afaceri cu un anumit statut financiar, dar şi persoanelor care trebuie să se deplaseze pe distanţe lungi în scurt timp. Spre deosebire de ceilalţi jucători de pe piaţă, Atlantis Air oferă un complex de servicii printre care transport cu limuzina până şi de la aeroport, rezervări hoteliere sau auto în oraşul de destinaţie precum şi suport logistic şi de personal în afara graniţelor ţării.

Transport aerian privat

„În Romania, piaţa de transport aerian privat nu este nici pe departe saturată, iar noi colaboram deja, în regim de subînchiriere, cu primii trei jucători, ├×iriacAir, Eurojet şi Scoala de Aviaţie Civilă pentru că încă nu putem să satisfacem solicitările numai cu propriile aparate”, a declarat Voinea. Compania preconizează că va construi un helioport în oraşul sediului central, Râmnicu-Vâlcea, urmând ca în următoarele săptămâni să deţină şi un sediu în Capitală. Piaţa transporturilor aeriene în regim de taxi, dominată în prezent de cei trei mari jucători, prezintă un mare potenţial de dezvoltare, în condiţiile în care numărul solicitărilor externe îl depăşeşte pe cel al cererilor interne, conform declaraţiilor oficialilor companiei. Pusă la punct în mai puţin de 3 luni de o echipă de numai 5 oameni, Atlantis Air va începe să opereze săptămâna aceasta, pe rute interne şi externe, spre Europa şi spre Statele Unite ale Americii. De asemenea, compania are la dispoziţie propriii piloti, oferind totodată şi training celor doritori să intre în echipa Atlantis Air.

 

Investitor americani

 

Compania, deţinută de un grup de investitori americani, concurează pe segmentul de lux cu ├×iriac Air, operatorul de zboruri charter deţinut de omul de afaceri Ion ├×iriac, a cărui cifră de afaceri a atins, anul trecut, suma de aproximativ 9 milioane de euro, conform datelor emise de Ministerul de Finanţ. ├×riac Air percepe între 500 şi 1500 de euro pentru o oră de zbor cu elicopterul, preţul pentru o cursă cu avionul atingând suma de 3-4.000 de euro. Un alt concurent este şi Eurojet, care, creat în urmă cu 4 ani pentru a asigura nevoile de călătorie ale personalului grupului Rompetrol, a realizat, în 2005, o cifră de afaceri de 2 milioane de euro. Tarifele practicate pornesc de la 2.500 de euro pe oră de zbor.

Leave a Response