|sâmbătă, ianuarie 18, 2025
  • Follow Us!

Hidroelectrica se disculpă 

Hidroelectrica se disculpă

 „ Ziarul de Vâlcea” este dator comunităţilor locale nu unor societăţi comerciale. Fără a vrea să aducem prejudicii de imagine societăţii Hidroelectrica am publicat în 15 noiembrie un articol prin care doream să semnalăm autorităţilor judeţene situaţia grea din comuna Malaia unde mai mulţi cetăţeni riscă să-şi piardă casele în urma inundaţiilor. Cunoaştem bine domnule director Păunescu veniturile comune Malaia. De aceea ştim că în acest an bugetul local a fost grav prejudiciat de reevaluarea mijloacelor fixe a societăţilor care plătesc impozit pe clădiri şi terenuri administraţiei din Malaia.

Iar dintre acestea Hidroelectrica este societatea care a redus drastic veniturile primăriei prin această reevaluare. Ştiam de asemenea despre faptul că veţi realiza decolmatarea canalului de fugă. Dar doream grăbirea acestei operaţii care ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul verii şi nu acum în timpul ploilor anunţate de prognozele meteo. Sperăm ca Hidroelectrica să manifeste acelaşi interes pentru localităţile riverane, pentru salariaţii ei şi pentru populaţiile din localităţile în care îşi desfăşoară activitatea şi sperăm să rămână societatea cu una dintre cele mai bune comunicări cu presa locală. (T.G.)

„Drept la replică”

„Deoarece dorim ca opinia publică să fie corect informată, vă rugăm să publicaţi în ziarul dumneavoastră următorul drept la replică referitor la articolul „Datorită societăţii HIDROELECTRICA S.A. oamenii din Malaia îşi pot pierde casele“ apărut în „Ziarul de Vâlcea“ ediţia de joi 15 noiembrie a.c. sub semnătura domnului Traian Guminski.

„Suntem extrem de dezamăgiţi de conţinutul articolului, mai ales că acesta a apărut fără ca autorul articolului să se informeze din mai multe surse, aşa cum ar fi făcut un adevărat profesionist."

S.C. HIDROELECTRICA S.A., implicit Sucursala Hidrocentrale Rm. Vâlcea, a fost tot timpul interesată de situaţia localităţilor riverane amenajărilor pe care le administrează, cu atât mai mult că, în cazul de faţă, marea majoritate a salariaţilor sucursalei sunt locuitori ai comunei Malaia. Totodată, fondurile comunei sunt constituite şi din impozitele pe care le plătesc aceşti salariaţi, dar şi de taxele locale plătite de sucursală. Mai mult decât atât, vârstnici satului poate îşi aduc aminte de inundaţiile pe care le făcea Lotrul înainte de construirea barajelor din zonă.

Într-adevăr, datorită precipitaţiilor abundente căzute în amenajarea Lotru în perioada august- octombrie, torenţii au adus material aluvionar care au colmatat canalul de fugă al barajului Malaia. Lipsa barajului ar fi făcut ca tot materialul aluvionar să fie acum în canalele din comuna Malaia. Această colmatare a dus şi la reducerea parametrilor de funcţionare ai centralei, deci la o producţie mai mică de energie electrică, centrala funcţionând practic la doar 60% din capacitate.

Datorită acestei situaţii, specialiştii noştri au făcut, încă din luna august, toate demersurile necesare pentru începerea decolmatării canalului de fugă al barajului, acesta fiind singurul obiectiv din proprietatea Hidroelectrica la care face referire articolul. Ca urmare, în perioada 19 noiembrie- 21 decembrie 2007 va avea loc decolmatarea canalului de fugă al hidrocentralei Malaia. Lucrarea va fi executată cu fondurile proprii societăţii Hidroelectrica.

Precizăm că Hidroelectrica, nu este responsabilă pentru decolmatări la canale colectoare ale torenţilor, acestea fiind în administrarea primăriei Malaia. Mai mult, după cum se ştie comuna Malaia este una dintre comunele ţării cu cele mai mari venituri. Oare primarul nu a găsit fondurile necesare decolmatării acestor canale colectoare ale torenţilor?“

Vă mulţumim pentru colaborare.
Cu stimă, Director Eugen Păunescu

Alte titluri din editia curenta:

Telefonul primarului Gutău a fost ascultat ilegal
Experimentul ROVIMET – exemplu pentru infractorii economici cu spate politic
Dumitru Buşe tratează cu „sictir“ o problemă importantă a judeţului
Festival folcloric naţional la Prundeni
Primarul din Câineni Niculiţă Fetelea suflă bine în… drâmbă
Obârşia Lotrului, izolată datprită lipsei banilor
Şpârle şi Şopârle
Sute de credincioşi s-au strâns la moaştele sfântului Grigorie
Târg ultramodern în ├×ara Loviştei
Veşti bune din Racoviţa
Patru sate din Runcu riscă să rămână izolate

Leave a Response