|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Minora dispărută din Racoviţa, găsită la mănăstire 

Protestatar cocoţat pe … releu

Un bărbat din Bălceşti, sat Botorani, Constantin Mişcoci a găsit o metodă inedită de a protesta împotriva … justiţiei. Cunoscut ca având afecţiuni psihice, bărbatul s-a cocoţat de Ziua Naţională a României pe un releu de telefonie mobilă, de unde ameninţa că se va sinucide.

După mai bine de o oră de „negocieri”, poliţiştii au reuşit să-l convingă pe protestatar să coboare şi l-au … încredinţat familiei. Până data viitoare. „Bărbatul a spus că era nemulţumit de soluţiile date în dosarele penale care îl privesc şi care se află în lucru la Judecătoria Bălceşti. A mai avut astfel de tentative.” – a precizat subcomisarul Marcel Sărdaru, de la Poliţia Vâlcea.

Atac din gelozie, cu pila metalică

O femeie din Costeşti, Ilinca Ghionea (51 de ani) a ajuns în stare destul de gravă la Spitalul Horezu, după ce a fost obiectul unui scandal provocat din gelozie de fostul său concubin, Andrei Stoian (57 de ani).

Bărbatul, înflăcărat de pasiune la 50 de ani avea impresia că femeia îl părăsise din cauza faptului că avea pe altul, drept pentru care a intrat fără drept în curtea ei şi a atacat-o cu o pilă metalică, provocându-i mai multe leziuni în zona capului. Dar şi o comoţie cerebrală. El este cercetat acum pentru violare de domiciliu şi lovire.

Minora dispărută din Racoviţa, găsită la mănăstire

O adolescentă de 13 ani care a dispărut la sfârşitul săptămânii trecute de la Racoviţa a fost descoperită într-un tren personal care circula de la Băbeni la Călimăneşti. Fata mai dispăruse şi în anul 2006 de acasă, fiind găsită însă după două zile la Mânăstirea Cozia, vagabondând.

Dispariţia fost sesizată la poliţie de tatăl fetei, Gheorghe Dimofte (33 de ani”. Petarde interzise Şi în această iarnă folosirea petardelor este interzisă în perioada sărbătorilor de iarnă. Poliţiştii de la Băile Govora au descoperit deja în urma primelor controale în acest sens un tânăr de 19 ani care a folosit mai multe petarde în staţiune. Obiectele pirotehnice erau cumpărate de la un minor de 17 ani, iar pentru folosirea lor, tânărul s-a ales cu dosar penal.

„Goana“ prin baruri după elevii absenţi

Pentru a depista elevii care absentează de la ore şi îşi petrec timpul în baruri, poliţiştii vâlceni au organizat o acţiune la sfârşitul săptămânii trecute, în zonele Nord şi Traian.

Au fost depistaţi cu această ocazie 28 de elevi care nu-şi justificau prezenţa în baruri şi internet cafe-uri, şi care lipseau de la cursuri. Nici unul dintre ei nu a fost prins de această dată consumând alcool sau practicând jocuri de noroc. La finalul acţiunii, poliţiştii au informat conducerea unităţilor şcolare cu privire la aspectele constatate, urmând să se ia măsuri conform regulamentelor şcolare.

Cu aceeaşi ocazie, au fost instruiţi barmanii şi operatorii de jocuri electronice cu privire la atribuţiile pe care le au şi la interdicţia de a servi minorii cu băuturi alcoolice şi ţigări, precum şi de a le permite acestora să practice jocuri de noroc. „Majoritatea administratorilor unităţilor economice au apreciat iniţiativa poliţiştilor de proximitate, cu o singură excepţie.

Unul dintre aceştia a afirmat că este afectată imaginea firmei sale prin prezenţa poliţiştilor pe o proprietate privată, întrebând chiar daca „avem mandat” pentru a pătrunde în incinta unităţii sale, dovedind astfel că nu cunoaşte prevederile legale şi faptul că unitatea pe care o administrează este prin destinaţie considerată loc public.” – a declarat subcomisarul Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Trei cai – victimele săgeţii albastre

Trei cai lăsaţi de izbelişte de proprietari au fost accidentaţi la sfârşitul săptămânii trecute de săgeata albastră 1829, care circula între Sibiu şi Caracal. Mecanicul trenului, Valeriu Toma a lovit caii între staţiile Dăeşti şi Bujoreni.

Dintre cei trei cai, care aparţineau localnicilor Nicuşor şi Nicolae Mutu, din Bujoreni doi au murit pe loc, iar al treilea avea ambele picioare fracturate. Este posibil ca, pe lângă faptul că au pierdut animalele, proprietarii să plătească şi amendă, sau contravaloarea reparaţiilor trenului.

Alte titluri din editia curenta:

Familia Boromiz, cea mai mare avere din Vâlcea
Crinu Popescu nu şi-a achitat de doi ani factur…
Ion Nicolae îşi bate joc de râmniceni
OLTCHIM vinde prin licitaţie societăţile agroal…
Ocnele – de aproape o lună fără apă
A început cea mai importantă competiţie handbal..
.Când orgoliul se transformă în paranoia…
Sparle si Soparle
Consiliul Judeţean nu a acoperit ilegalităţile …
Dorel Jurcan trebuie să-şi dea demisia din func…
Gutău organizează bal pentru bogaţii judeţului
Certificatul de amânare de la plată a TVA
Tăieri ilegale de lemn la Câineni şi Vaideeni
Minora dispărută din Racoviţa, găsită la mănăstire
Portret de consilier judeţean Viorel Barbu

Leave a Response