|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Primăria Alunu are o conducere eficientă 

Primăria Alunu are o conducere eficientă

 
În comuna Alunu administraţia locală, condusă de primarul Vasile Boeangiu Pârvu şi viceprimarul Vasile Daju, ambii membri marcanţi ai Partidului Naţional Liberal, s-a zbătut mult pentru a rezolva problemele importante ale localităţii miniere. Mai multe proiecte vor primi finanţare anul viitor şi aproape în fiecare sat s-a făcut ceva în ultimii ani.
Cei din Alunu sunt pe cale de a se înfrăţi cu localitatea franceză Greasque, o mică comună din Regiones Duches des Rhone . Înfrăţirea trebuia să aibă loc în ianuarie 2008 dar francezii au programate alegeri locale în martie şi o lege le interzice, cu trei luni înainte de alegeri , să încheie astfel de convenţii. Anul acest organizaţia „ Horizonts Romania” din Greasque a donat comunei Alunu un autocar Setra aflat în bună stare. „ Aş fi vrut să folosesc autocarul pentru a transporta copii şi localnicii gratis spre Berbeşti, un fel de transport local, dar nu am putut obţine licenţele de transport.

În schimb am făcut în aşa fel încât toţi copii din Alunu să se bucure de acest autocar. I-am trimis în excursii prin ţară cu profesorii şi nu au avut de suportat decât contravaloarea combustibilului” spune primarul. Doctorul Boeangiu continuă să-şi practice şi meseria de medic veterinar deşi a avut reclamaţii de la adversari politici care nu au înţeles că este o meserie liberală în compatibilitate cu funcţia de primar. „ O fac mai rar, atunci când este absolută nevoie pentru că aici pe o zonă mare nu prea sunt medici veterinari iar tehnicienii nu pot face operaţiile complicate.

Intenţionez să rezolv în câteva luni şi o altă problemă. În Alunu nu există nici o farmacie umană şi oamenii bolnavi trebuie să facă drum lung pentru a-şi găsi medicamentele. Vă promit că acest lucru se va rezolva în curând”. Administraţia locală a intrat recent în legătură cu o importantă casă de avocatură din Capitală pentru  a deschide un proces împotriva societăţilor care refuză să plătească impozitele în Alunu deşi au puncte de lucru aici şi un număr important de salariaţi.

Tot instanţa va da dreptate primăriei într-un proces cu Exploatarea Minieră care de trei ani refuză să achite contravaloarea taxei de excavare în zonă. O taxă care poate fi, conform legii între 1-6 lei pentru fiecare metru pătrat folosit. Adică multe miliarde anual, miliarde pe care Exploatarea le are, le datorează bugetului local, iar primarul este obligat să obţină drepturile comunităţii. Alunu are nevoie de aceşti bani pentru dezvoltare şi redacţia noastră este bucuroasă că a putut intermedia în acest sens între mai multe case de avocaţi şi administraţie în tentativa de a ajuta populaţia din Alunu să-şi recupereze banii la care are dreptul. Despre acest subiect vom reveni însă într-una din ediţiile viitoare.

Traian Guminski

Alte titluri din editia curenta:

Familia Boromiz, cea mai mare avere din Vâlcea
Crinu Popescu nu şi-a achitat de doi ani factur…
Ion Nicolae îşi bate joc de râmniceni
OLTCHIM vinde prin licitaţie societăţile agroal…
Ocnele – de aproape o lună fără apă
A început cea mai importantă competiţie handbal..
.
Când orgoliul se transformă în paranoia…
Sparle si SoparleConsiliul Judeţean nu a acoperit ilegalităţile …
Dorel Jurcan trebuie să-şi dea demisia din func…
Gutău organizează bal pentru bogaţii judeţului
Certificatul de amânare de la plată a TVA
Tăieri ilegale de lemn la Câineni şi Vaideeni
Minora dispărută din Racoviţa, găsită la mănăstire
Portret de consilier judeţean Viorel Barbu

Leave a Response