|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Anticiparea unui scandal la Democraţi 

Anticiparea unui scandal la Democraţi

Poate nimeni ca foştii ţărănişti ajunşi liberali cu funcţii în Vâlcea nu s-a bucurat mai mult la vestea că PD va fuziona cu PLD. Pe plan local această fuziune, gândită de cei de la conducerea Partidului Democrat ca o soluţie pentru a câştiga parlamentarele viitoare şi a nu mai fi nevoiţi atunci să înceapă negocierile cu PLD pentru a-şi asigura susţinerea în formarea unui Guvern, va duce la o fragmentare evidentă a celor două grupări.

În primul rând liberalii lui Stolojan sunt conduşi la Vâlcea de un om insubordonabil. Deputatul Petre Ungureanu este, pentru toţi cei care-l cunosc cât de cât, un individ care nu suportă organic ideea de a avea un şef. Ori conducerea noii formaţiuni rezultată după fuziune va reveni unui democrat. Dorel Jurcan sau oricine ar fi cel care va ocupa acest post va avea în Bebe un permanent adversar.

Şi unul deloc comod ci unul experimentat în a coaguliza indivizii nemulţumiţi dintr-o formaţiune politică, a le întării ideea că au dreptate, în a le insufla încrederea în el ca lider al „ opoziţiei” şi necesitatea de a lupta pentru o schimbare. Recent într-un interviu deputatul trecut până acum prin cinci partide spunea clar că este împotriva unei fuziuni. Este normal. După rezultatele de la Europarlamentare se vede pe cai mari. Crede că din poziţia de cap de listă nu poate scăpa un nou mandat. Dacă va fi la PLD.

Numai că se poate ca alegerile să aibă loc şi uninominal. Şi atunci nu credem că PLD va mai face pragul. Apoi la Vâlcea voturile de la Europarlamentare au venit datorită celor aduse de Zamfirescu în Râmnic. Iar procentul ridicat este urmarea unor confuzii ( există oameni la ţară care au confundat uşor PD cu PLD şi în campanie cele două partide au avut culori identice şi susţinerea lui Băsescu) dar şi unui absenteism ridicat. La locale, dacă vor candida în aceiaşi formulă, cei din PLD vor lua o bătaie generală.

Actualii primari , în proporţie de 80 la sută, vor obţine noi mandate. Iar în localităţile în care nu vor câştiga cei de acum PLD nu prea are şanse. Poate cu puţin noroc vor lua vreo 30 de consilieri locali în tot judeţul şi 2-3 pentru Consiliul Judeţean. În consiliul Râmnicului oricum nu vor intra. Pentru cei de la PD venirea pelediştilor nu înseamnă neaparat 10 procente în plus. Înseamnă multă bătaie de cap. Nu toţi cei care au votat PD vor vota la fel după venirea lui Bebe.

Unii nu-i înghit pe cei din PLD, alţii pe ambiguul politician Stolojan. Cei din PD vor vedea că Petre Ungureanu şi echipa lui actuală nu se vor zbate la locale sau la parlamentare pentru o listă comună, o listă în care oamenii lor vor fi pe poziţii retrase. Nici cu banii nu se va mai arunca nimeni. Acum PLD a avut o susţinere financiară colaterală. Nimeni nu-şi poate imagina că deputatul Ungureanu a băgat mâna în rezervele familiei. Nu face dânsul astfel de greşeli deşi rezerve are destule.

Apoi democraţii vechi vor fi nemulţumiţi pentru că trebui să renunţe la unele funcţii politice. Unii vor trebui chiar să renunţe la locuri eligibile prin consilii pentru noii veniţi. Va fi un tărăboi general. Fiecare va vrea să obţină mai mult cheltuind şi muncind mai puţin.

Fiecare va găsi ţapi ispăşitori în tabăra aliată. Fiecare va ţipa acolo unde s-au obţinut rezultate bune că e meritul lui şi acolo unde s-au obţinut eşecuri că e vina altuia. V fi frumos. Deputatul Frâncu şi activiştii săi vor încerca să profite la maxim. La fel şi activiştii pesedişti.

Traian Guminski

Alte titluti din editia curenta:

Directorul Constantin Roibu conduce mii de oame…
Pe 10 decembrie se dă verdictul în procesul Dic…
Încercare de blocare a proiectelor la Berislăveşti
Trei fraţi, din comuna vâlceană Fârtăţeşti
Nicolae Sofianu are o avere de 200 de milioane …
Şpârle şi Şopârle
Anticiparea unui scandal la Democraţi
Deputatul Mitică Dragomir, urmărit penal de DNA
Mihăieştiul , o comună cu aspect de oraş
Frăsinei, mânăstirea blestemată
Copiii – invitaţi să împodobească oraşul
Bebeluş salvat de la moarte în Colonia Nuci
Jumătate dintre vâlceni nu-şi vor putea plăti f…
De Moş Nicolae, se aprind luminile
Sonae Sierra caută teren pentru un mall în capi…

Leave a Response