|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Nicolae Sofianu are o avere de 200 de milioane de dolari 

Ne cerem scuze, am greşit!

Nicolae Sofianu are o avere de 200 de milioane de dolari

• Dar încă nu este pe primul loc

 În ediţia trecută redacţia noastră comentând deja cunoscutul top al milionarilor realizat anual de Revista Capital a publicat un articol în care precizam că din cercetările noastre rezultă că familia Boromiz are o avere mult mai mare decât cea indicată de colegii din Capitală şi consideram că se află pe primul loc al clasamentului din Vâlcea.

Cum deţineam cifrele oficiale al societăţilor aparţinând cunoscutului om de afaceri Nicolae Sofianu am scris că cifra de 110 milioane de dolari ni se pare exagerată. Mai multe persoane acreditaseră ideea că milionarul liberal ar fi cerut celor care au alcătuit topul să fie supraevaluat.

Am greşit nesolicitând şi părerea domnului Sofianu. Acesta deranjat ne-a sunat şi a precizat că nu a discutat niciodată cu cineva de la Capital şi nu a dorit să fie asociat unei averi mai mari decât cele real: „ Nu mă deranjează faptul că după părerea redactorilor de la Ziarul de Vâlcea topul Capital nu este obiectiv sută la sută. Nu mă interesează faptul că voi credeţi că am mai puţin bani. M-a deranjat faptul că cititorii pot înţelege că eu am vrut să mint sau am cerut altora să mintă. Eu nu fac şi nu am făcut acest lucru”.

Am fost surprinşi de telefonul omului de afaceri, pentru că acesta nu ne-a sunat niciodată după apariţia unui material favorabil lui în ziarul nostru iar dacă tastezi Sofianu Nicolae pe motorul de căutare Google primele menţiuni la adresa sa sunt câteva materiale laudative despre iniţiativele sale de a sprijini oamenii de cultură, iniţiative publicate de Ziarul de Vâlcea de-a lungul ultimilor doi ani. Am verificat atent şi am constatat că, referitor la bani, am greşit. În Capital se precizează că averile oamenilor de afaceri sunt calculate pornind de la datele de bilanţ din 2006 înregistrate de firme şi ţinând cont de evoluţia afacerilor din 2007.

Probabil ceea ce nu ştiau cei de la Capital şi nici noi până în acest moment este că Nicolae Sofianu are o avere imensă ca persoană fizică. În momentul de faţă liberalul este principalul plătitor de impozite ca persoană fizică din judeţ. În ultimii ani el a reinvestit cea mai mare parte din profit şi din dividende achiziţionând de pe piaţa imobiliară ca persoană fizică. La o primă strigare se pare că averea sa depăşeşte 200 de milioane de dolari dar poate deveni oricând mai mare pentru că multe terenuri în suprafeţe mari aflate în intravilanul Râmnicului sau a unor localităţi limitrofe municipiului pot intra oricând în intravilan.

Firmele sale construiesc imobile iar valorificarea maximă a terenurilor pe care le deţine poate aduce un profit incalculabil în cazul în care , mai mult ca sigur, nu va vinde terenurile ci va prefera să construiască pe ele. Cum are şi societăţi de proiectare, fabricare betoane, izolare ţevi este de presupus o explozie a cifrei sale de afaceri.

Aşadar şi ziariştii din Bucureşti şi cei din Vâlcea au greşit. Nicu Sofianu are o avere de mai bine de 200 milioane dolari. Dar….am aflat….nu este pe primul loc în Vâlcea. Încă!

Alte titluti din editia curenta:

Directorul Constantin Roibu conduce mii de oame…
Pe 10 decembrie se dă verdictul în procesul Dic…
Încercare de blocare a proiectelor la Berislăveşti
Trei fraţi, din comuna vâlceană Fârtăţeşti
Nicolae Sofianu are o avere de 200 de milioane …
Şpârle şi Şopârle
Anticiparea unui scandal la Democraţi
Deputatul Mitică Dragomir, urmărit penal de DNA
Mihăieştiul , o comună cu aspect de oraş
Frăsinei, mânăstirea blestemată
Copiii – invitaţi să împodobească oraşul
Bebeluş salvat de la moarte în Colonia Nuci
Jumătate dintre vâlceni nu-şi vor putea plăti f…
De Moş Nicolae, se aprind luminile
Sonae Sierra caută teren pentru un mall în capi…

Leave a Response