|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Funcţionarii de la BANC POST, corijenţi la manierele cu clienţii 

Funcţionarii de la BANC POST, corijenţi la manierele cu clienţii

Zilele trecute am fost vizitaţi de un cetăţean, care era alb ca varul. Tremura din toate încheieturile şi spunea decât două cuvinte: „Banca mi-a furat banii.“ L-am invitat să ia loc şi să ne povestească despre ce este vorba.

Aşa am aflat că omul lucrează într-o instituţie de stat, iar salariul îi intră lunar pe card, prin intermediul BANC POST Vâlcea. Acesta ne-a spus că de câteva luni nu şi-a mai retras banii, provenind din salariu şi se acumulase în cont suma de aproximativ 8000 lei noi (80 milioane lei vechi). În data de 29 noiembrie a avut nevoie de bani pentru a le cumpăra ceva la copii.

Din acest moment începe calvarul. Monitorul bancomatului arăta că în cont mai sunt doar 14,52 lei. Omul se afla în pragul infarctului. Nu-i venea să creadă, ceea ce se întâmpla. A mers acasă şi a întrebat membrii familiei, dacă au folosit cardul, răspunsul a fost „Nu“. Imediat a mers la bancă unde a povestit ceea ce i se întâmplase.

Aici, în primă fază, o funcţionară cu aer de superioritate i-a spus că el a scos banii. Cu alte cuvinte îl făcea mincinos în faţă pe cetăţeanul păgubit. A urmat un lung şir de sesizări, de la directorul de la Vâlcea, până la directorul general al BANC POST de la Bucureşt. La un moment dat i s-a spus că are două carduri, apoi chiar trei. Un neadevăr. Cetăţeanul a spus că deţine de ani de zile un singur card.

În cele din urmă, după îndelungi tărăgănări, omului i s-a spus că i s-a făcut un alt card, iar banii sunt acolo. Am contactat-o telefonic pe directoarea Sucursalei Vâlcea a Banc Post, care a recunoscut că a fost greşeala băncii. Dar ce se întâmplase? O funcţionară neatentă a băncii îi dăduse cardul unei alte persoane, care avea un nume asemănător cu al domnului, care ne-a sesizat problema. Cum a fost posibil aşa ceva într-o bancă, unde se lucrează numai electronic?

De ce funcţionara nu a verificat CNP-ul din cartea de identitate? Cine plăteşte pentru cele 8 zile de stres ale cetăţanului? Sunt întrebări la care directoarea băncii nu ne-a putut răspunde. Demn de menţionat este faptul că „Măria Sa“ BANC POST-ul (mai bine spus – funcţionarii acestei bănci) nu a binevoit nici măcar să-i ceară scuze clientului său, care acum se va îndrepta spre o altă bancă.

Nicu TRANDAFIR

(Actualitate) În absenţa concurenţei, URBAN majorează tarifel…
(Impact) Judecătorul vâlcean, Gheorghe Cerbeanu, ar pute…
(Administratie) Ion Tudor, preşedintele PSD Râmnicu Vâlcea
(Actualitate) Funcţionarii de la BANC POST, corijenţi la mani…
(Impact) Doctorul ginecolog Marian Stoica investeşte în …
(Administratie) Anuţa Handolescu, trimisă la…ascuţit de c…
(Sparle si soparle) Sparle si soparle
(Fapt divers) Vâlcea şi Argeş îşi dispută supremaţia infracţi…
(Fapt divers) Contrabandă cu ţigări la Vâlcea
(Actualitate) Olimpicii – premiaţi la Balul Primăriei
(Announcements) Mare agitată, politica românească
(Actualitate) Academia bunicilor
(Fapt divers) Depozitul de proiectile – distrus într-o …
(Actualitate) Analize gratuite pentru diabetici
(Finante) În atenţia contribuabililor persoane fizice!

Leave a Response