|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Renga, primul prefect gentelman 

Renga, primul prefect gentelman

 În prezenţa ministrului secretar de stat Victor Paul Dobre, din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Radu Renga a fost instalat în scaunul de prefect. Anuţa Handolescu, fostul prefect a fost pusă deocamdată pe locul lăsat liber de Radu Renga. Reprezentantul Guvernului a susţinut că schimbarea din funcţie a Anuţei Handolescu nu a fost făcută pe criterii politice, totul fiind pus pe seama … rocadei cadrelor.

„Este vorba despre mobilitatea funcţionarilor publici, un sistem care se aplică în rândul Corpului Funcţionarilor Publici. Atunci când au fost numiţi în această funcţie apolitică ştiau la ce să se aştepte” – a declarat cât se poate de evaziv ministrul Dobre. De cealaltă parte, ex-prefectul Handolescu s-a străduit să pară încântată de schimbarea de poziţii în cadrul instituţiei, ba chiar i-a mulţumit ministrului pentru că a fost schimbată. „Cred că în România este necesar un corp al funcţionarilor care să îşi asume acest risc al mobilităţii, riscul de a fi mutat de pe un post pe altul.

Nu voi da în judecată Guvernul pentru această schimbare”, a spus Anuţa Handolescu. Anuţa Handolescu şi-a mutat în noul birou, de subprefect toate fotografiile şi amintirile, ba chiar s-a străduit să pară încântată de noua locaţie. „Acesta este un adevărat birou de doamnă.” – a spus Anuţa Handolescu. În schimb, Radu Renga a adoptat un stil sobru.

El a menţionat că îşi va intra în pâine imediat, fără probleme. „Trebuie să ai simţul umorului şi nu în ultimul rând să fii atent la subalternii ambiţioşi.
Cred că intrarea mea în pielea de prefect se va face foarte uşor.”, a spus noul prefect.

Anda VLAD

Leave a Response