|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

7000 de salariati din învãtãmântul vâlcean beneficiazã de tichete cadou 

Mos Crãciun, generos cu cadrele didactice


7000 de salariati din învãtãmântul vâlcean beneficiazã de tichete cadou

O comisie constituitã din reprezentanti ai Inspectoratului scolar Judetean Vâlcea reprezentanti ai Uniunii Sindicatelor Învãtãmânt Vâlcea a adoptat sãptãmâna aceasta o hotãrâre referitoare la punerea în aplicare a dispozitiilor Legii nr. 193/2006, privind acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, precum si a H.G.R. nr. 1317/2006, privind aprobarea normelor de aplicare a dispozitiilor Legii 193/2006.

Comisia a hotãrât astfel cã valoarea unui tichet cadou este de 50 de lei, an angajat putând obtine sapte astfel de tichete pentru fiecare eveniment. Tichetele cadou se acordã cu ocazia zilei începerii anului scolar, de Ziua Mondialã a Educatiei – 5 octombrie ; de 25 decembrie, de Pasti si de 5 iunie – Ziua Învãtãtorului.

Pentru acordarea acestor facilitãti este însã nevoie ca sumele respective sã fie cuprinse în proiectul de buget al unitãtii de învãtãmânt, aceste drepturi fiind acordate de Primãrie sau Consiliul Local. „Uniunea Sindicatelor din Învãtãmânt Vâlcea si Inspectoratul scolar Judetean au fãcut deja demersurile necesare pentru obtinerea aprobãrilor de deschidere a finantãrii pentru plata drepturilor salariale aferente lunii decembrie sau a premiului anual.” – a precizat inspectorul scolar general Gheorghe Ciucã. De tichetele cadou si de cele de cresã pot beneficia în jur de 7000 de salariati din învãtãmântul vâlcean.

Leave a Response