|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Oltchimul, privatizat prin negociere 

Oltchimul, privatizat prin negociere

 Privatizarea societãtilor la pretul simbolic de un euro sau transferul gratuit al unor companii cãtre un investitor strategic, cu obligarea asumãrii unor investitii, metode prin care se acordã ajutoare de stat, vor fi eliminate din legislatie, conform unor surse din AVAS, care sustin cã vor propune Guvernului sã modifice legislatia în domeniul privatizãrii, întrucât sunt neconcordante cu normele europene.

Printre modificãrile propuse se vor regãsi abrogarea metodei de valorificarea a firmelor detinute de stat la un pret simbolic si a transferãrii cu titlu gratuit sau vânzarea actiunilor cu caracter social. Printre variantele propuse vor fi cele specifice vânzãrii actiunilor pe piata de capital, privatizarea prin licitatie cu strigare sau negociere.

Propunerea de modificarea a legislatiei va fi prezentatã Guvernului, în perioada imediat urmãtoare, sub forma unui proiect de ordonantã de urgentã. SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea este o companie vitalã pentru sectorul chimic si, dupã cum se stie, se intentioneazã privatizarea ei anul viitor. Cei de la AVS doresc ca si în acest caz sã nu existe licitatia de strigare, fapt pentru care vor prezenta Comisiei Europene (CE) domeniile de interes vital si vor solicita aprobarea privatizãrii acestor societãti prin negociere.

Actiunile Oltchim, incluse în noul indice al Bursei din Viena

Bursa din Viena a lansat sãptãmâna aceasta un nou indice regional, CECE MID, care va include patru actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti. Indicele cuprinde în total 30 de titluri ale unor companii reprezentantive de talie medie de pe pietele din Bucuresti, Praga, Varsovia, Budapesta, Belgrad, Sofia, Ljubljana si Zagreb. Cele patru titluri pe care Bursa din Viena le-a inclus in indicele CECE MID sunt Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), Biofarm Bucuresti (BIO), Antibiotice Iasi (ARB) si Condmag Brasov (COMI).

(Actualitate) Oltchimul, privatizat prin negociere
(Fapt divers) Familie spulberata pe DN7
(Ancheta) Tun de 18 milioane de euro rezolvat de avocatii…
(Actualitate) 3,13% din actiunile Boromir Prod au fost vandut…
(Sparle si soparle) Sparle si Soparle
(Actualitate) 7000 de salariati din învãtãmântul vâ…
(Editorial) Minciuna la puterea cinci
(Finante) În 2008, impozitul pe veniturile microîntreprin…
(Actualitate) River Plaza în haine de sãrbãtoare
(Administratie) 1100 de nunti de aur, sãrbãtorite la …
(Politica) Ion Tudor pe primul loc, PSD pregăteşte bătălia…
(Fapt divers) Cazan a primit NUP
(Actualitate) Înghesuiala pentru bilete de tratament a fost î…
(Impact) Fraudarea tezelor unice:
(Sport) Fãrã medalie !

Leave a Response