|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Şase accidente de muncă mortale 

Şase accidente de muncă mortale

Şomajul a scăzut destul de mult în Vâlcea. În acest an, 4550 de persoane s-au angajat în judeţ, numărul total al contractelor de muncă înregistrate la ITM fiind în jur de 70.000, dar, conform estimărilor, numărul total al angajaţilor este de 89.000, iar numărul angajatorilor depăşeşte cifra de 6200. În primele 11 luni ale acestui an, pe lângă contractele înregistrate, inspectorii de la ITM au mai aplicat şi 700 de amenzi, însumând mai mult de 2 milioane de lei, atât în privinţa relaţiilor de muncă, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea şi securitatea în muncă.

Anul acesta s-au petrecut şase accidente de muncă mortale. Din păcate, inspectorii de la Itm se confruntă în continuare cu problema muncii la negru şi chiar cu aşa numita „muncă la gri”. „Numai în luna noiembrie, lucrătorii ITM au descoperit 58 de persoane care lucrau fără forme legale, pentru care angajatorii trebuie să scoată din buzunar 92.000 de lei. De la începutul anului, 429 de lucrători au intrat în vizorul inspectorilor, pentru că nu li se întocmiseră contracte de muncă.

Pentru că mulţi angajatori ezită să încadreze un absolvent cu studii superioare cu salariul corespunzător, de 880 de lei, noi putem, de asemenea, să intervenim. Pentru această categorie, lucrătorii ITM pot aplica amenzi cuprinse între 4.500 şi 9.000 de lei“, a declarat inspectorul şef al ITM Vâlcea, Ion Nicolăescu. Acesta a estimat că aproximativ 80% din personalul angajat lucrează la gri, adică au pe contractul de muncă trecut salariul minim pe economie, dar primesc mai mult.


Alte stiri din editia curenta

(Impact)Banii cu care a plecat de acasă fiica şefului I…
(Impact)Nepot de înalt magistrat atacat de ţigani, în c…
(Fapt divers)Sărbători cu scandal
(Administratie)Serbare câmpenească la Vlădeşti
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Sport)Gala Sportului Vâlcean la ceas de bilanţ:
(Actualitate)Vâlcenii săraci nu şi-au putut permite un brad
(Actualitate)Şase accidente de muncă mortale
(Impact)Campanie de vaccinare
(Editorial)Un an plin de nervi
(Administratie)George Popolan a împărţit cadouri copiilor din …
(Turism)Strategia turistică a Vâlcii
(Actualitate)Oltchimul, privatizat prin negociere
(Fapt divers)Familie spulberata pe DN7
(Ancheta)Tun de 18 milioane de euro rezolvat de avocatii…

Leave a Response