Bărbăteştiul este o comună europeană sub administraţia primarului Banacu
Bărbăteştiul este o comună europeană sub administraţia primarului Banacu
Primarul Constantin Banacu şi-a pus puternic amprenta în acest mandat în comuna Bărbăteşti. Administraţia locală a reuşit să schimbe multe lucruri în bine în mica localitate vâlceană. A fost asigurat iluminatul stradal şi toate satele sunt racordate la reţeaua de apă potabilă. Sediul primăriei a devenit reprezentativ şi este dotat cu toate utilităţile inclusiv centrală termică. S-au realizat şi reabilitat prin asfaltare 1,7 km de la Biserica –Zăvoaie – până în punctul Popa.
Sunt proiecte pentru realizarea a 13,5 km. drumuri comunale prin asfaltări şi pietruiri. În funcţie de rezultatele studiului de fezabilitate, care se află în derulare se va opta pentru una din soluţii, o parte din drumurile cuprinse în proiect vor fi asfaltate, iar o altă parte pietruite. Vor fi alocate 10 miliarde pentru Căminul Cultural din Bărbăteşti şi se vor realiza şi trei baze sportive acoperite cu gazon sintetic. Pentru primar, copiii au reprezentat mereu o prioritate.
S-a realizat încălzire centrală cu combustibil solid (lemne şi cărbuni) pentru toate şcolile comunei. Şcolile au fost reabilitate de la temelie până la acoperiş. Şcolile cu clasele 1-8 din satele Bodeşti şi Bărbăteşti au fost dotate cu tâmplărie (uşi-ferestre) din aluminiu, s-a refăcut în totalitate instalaţia de iluminat, au fost lambrisate sălile de clasă şi holurile, s-a zugrăvit a fost raşchetat parchetul.
În satul Bodeşti sala de sport a fost zugrăvită şi au fost puse uşi şi ferestre din aluminiu. Fosta şcoală cu clasele 1-4 din satul Bărbăteşti a fost dotată cu tâmplărie de aluminiu-uşi şi ferestre şi aici se va construi şi un grup sanitar modern. În cel mult 2 săptămâni toate sălile de grădiniţă din comună vor fi dotate cu mobilier nou, cu măsuţe, scăunele, cuiere, catedre. S-a făcut această înnoire deoarece mobilierul existent în grădiniţe avea o vechime de peste 20 de ani. Comuna Bărbăteşti este formată din 4 sate: Bărbăteşti, Bodeşti, Bârzeşti, Negruleşti.
Are 3860 locuitori, iar peste 3000 de oameni au drept de vot. Bugetul primăriei este de 2 miliarde lei, unul destul de modest. Dar au fost atrase fonduri în jur de 45 miliarde lei şi multe lucrări s-au realizat cu sprijinul localnicilor. Printre politicienii care au sprijinit demersurile primarului este şi deputatul Emilian Frâncu, acesta a contribuit la realizarea canalizării în comună.
Vechea primărie va fi demolată, în locul acesteia vor fi construite două moderne săli de grădiniţă dotate cu bucătărie, sală de mese pentru cei mici, mobilier şi tot necesarul pentru asigurarea condiţiilor optime. Comuna are 6 monumente istorice şi 11 biserici, unele dintre ele fiind atestate încă de la anul 1774. Administraţia locală speră să obţină finanţări pentru refacerea unora dintre ele. Primarul Banacu doreşte să mai realizeze în acest an o clasă de informatică. Va face amenajările corespunzătoare şi va cumpăra calculatoare, va aduce şi un specialist pentru iniţiere. Totul va fi gata până în vacanţa de vară a acestui an pentru a da celor interesaţi posibilitatea să se familiarizeze cu noua aparatură.
(O.A.)
Alte stiri din editia curenta:
(Impact)Derbedeul Meilă terorizează Berbeştiul
(Fapt divers)Copil abandonat pe scara unui bloc
(Reportaj)Fenomenul Mateeşti se poate muta la Muereasca
(Sparle si soparle)Sparle si Soaprle
(Editorial)Coşmarul întreţinerii
(Administratie)Bărbăteştiul este o comună europeană sub admini…
(Administratie)Horezu se modernizează sub conducerea inginerul…
(Administratie)Drumuri ecologice la Măldăreşti
(Politica)Învatamintele independentei provinciei Kosovo
(Sport)ETO Gyor şi Hypo Viena conduc în grupele Ligii …
(Fapt divers)Trei urmăriţi internaţional din Vâlcea, aduşi î…
(Editorial) Taxa pe taxă…
(Actualitate)30 de camere video – cu ochii pe vâlceni
(Actualitate)Internet cu programare pentru pensionari
(Administratie)Despăgubiri pentru sinistraţii de la Mateeşti