|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Fiul primarului din Măldăreşti, profesor pentru colegii lui 

Fiul primarului din Măldăreşti, profesor pentru colegii lui

 Fiul de 14 ani al primarului comunei vâlcene Măldăreşti, Andrei Dragu a devenit profesor încă de pe … băncile şcolii. Din cauza lipsei de cadre didactice, elevul îi înlocuieşte pe adevăraţii profesori şi le predă de câteva ori pe săptămână informatică elevilor de la Horezu şi din comunele învecinate, dar a devenit profesor şi la şcoala generală din Măldăreşti, predându-le chiar colegilor săi informatica, în combinaţie cu matematică şi limba română. Băiatul spune că a învăţat mai mult de unul singur tainele calculatorului, după ce tatăl său i-a cumpărat un calculator pe vremea când avea şase ani.

Pofesor de informatică, la 14 ani

Elevul de 14 ani, devenit poate cel mai tânăr „profesor” din judeţul Vâlcea predă cursuri de informatică nu doar la Măldăreşti, ci şi la Horezu, unde conducerea Casei de Cultură oferă ore gratuite de informatică pentru toţi elevii din clasele terminale ale satelor şi comunelor din împrejurimi. Fiul primarului a ajuns să le predea colegilor săi tainele calculatorului după ce, în urmă cu opt ani tatăl său i-a cumpărat calculator. „Când eram mic mergeam de multe ori pe la prieteni de-ai tatei care aveau şi ei calculator şi m-au învăţat să lucrez, iar apoi tata mi-a cumpărat calculator. Aveam şase ani.

Acum citesc tot ce mă interesează despre programare, limbaje, stau pe chat cu prietenii, de jucat mai puţin” – spune Andrei. În clasa a II-a, băiatul frecventa deja cercul de informatică de la Clubul de Copii din Horezu, iar acum a devenit un mic profesor. Autodidact, el a învăţat singur să prelucreze imagini şi chiar să creeze diferite programe cu jocuri.

Om de încredere

Alintat de colegi „Primăraşul", Andrei a început să le arate şi colegilor săi câte ceva din tainele calculatorului, iar apoi profesorii de la club i-au propus să-i înlocuiască la cursuri. „Am început să predau fiindcă n-avem nici un profesor de informatică. Mai veneau domnii de la Club, dar au de predat la multe şcoli…Acum mă ascultă toţi copiii. Avem 15 calculatoare în laboratorul de informatică, stau câte doi copii la un calculator.

Le-am făcut o programă care cuprinde şi lecţii de română sau de matematică… La română le-am pus să vadă „Baltagul", este mai uşor să vezi filmul decât să citeşti cartea. La matematică am făcut o lecţie de geometrie…Predau de două ori pe săptămână, la copiii de clasa a VIII-a, lunea şi vinerea… Nu fac asta pentru bani, îmi place ce fac.” – mai spune Andrei. La şcoală, băiatul are numai note de 9 şi 10, iar conducerea Clubului Copiilor din Horezu are numai cuvinte de laudă la adresa lui. „Ne ducem la clasele terminale ale şcolilor din împrejurimi şi predăm ore de informatică, la Măldăreşti, Oteşani, Stroeşti, Slătioara, Râmeşti, etc.

Atunci când ajung la liceu, elevii de la sate ştiu deja ce este calculatorul. Andrei, stăpâneşte foarte bine modul de transmitere a unei lecţii, chiar mai bine decât multe cadre didactice. Sigur va ajunge un mare informatician.” – spune directorul clubului copiilor din Horezu, profesorul Gheorghe Popescu. Din păcate, şcoala generală din Măldăreşti este în pericol de a-l pierde pe micul profesor, deoarece acesta vrea să susţină anul acesta examenul pentru a intra la clasa de informatică a Grupului Şcolar „Constantin Brâncoveanu", iar apoi este decis să ajungă student al unei facultăţi de profil, pentru a deveni inginer de sistem sau poate programator.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!
(Impact)SC BERE ALUTUS SA, executată silit pentru dator…
(Impact)Scandalul de la Berislăveşti continuă:
(Editorial)Eu şi Traian Băsescu
(Actualitate)Fiul primarului din Măldăreşti, profesor pentru…
(Administratie)Comuna Boişoara are cea mai frumoasă şcoală din…
(Administratie)Nouă grădiniţe „noi” în Fârtăţeşti
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Administratie)În Titeşti, primarul Cătălin Daneş nu are rival
(Administratie)Olăneşti, staţiunea sufocată de gunoaie
(Administratie)Primarul Ion Dobre vrea să păcălească populaţia…
(Administratie)Mateeşti: Despăgubiri pentru a opta familie eva…
(Fapt divers)Muniţie neexplodată la Suteşti
(Administratie)Lucrările la centura Drăgăşaniului încep la toamnă
(Politica)Bogdan Pistol a strâns simpatizanţi în Club Tao

Leave a Response