|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Gutău nu va bate pe nimeni 

Gutău nu va bate pe nimeni

Traian Guminski

 Devine evident că actualul primar al Râmnicului poate obţine un nou mandat cu „ ajutorul” adversarilor săi politici. Şi Brazilia poate fi învinsă la un campionat mondial de fotbal. Condiţia de bază este ca adversarii să se prezinte, să joace, să îşi dorească victoria şi… mai ales… să nu se teamă de o eventuală înfrângere. Toată lumea, chiar şi cei care nu se pricep prea mult la politică, cunoaşte că două sunt partidele care pot susţine logistic , uman şi financiar o bătălie pentru primăria Râmnicului, împotriva lui Gutău.

Este vorba despre PNL şi PSD . Candidaţii PRM şi PC nu numai că nu au o organizaţie puternică în spate dar nici nu par dispuşi să arunce sume importante în campania electorală, considerându-se dinainte învinşi şi neavând ca scop decât accederea în consiliul local. PNL şi-a asumat riscul de a pierde alegerile pentru primărie mizând pe un candidat tânăr, desemnat cu doar trei luni înainte de alegeri.

Cu toată simpatia care o am faţă de Bogdan Pistol şi cu toată recunoaşterea pe care o am pentru echipa sa care îl susţine într-o campanie de popularizare desfăşurată pragmatic, ca la carte, cred că sete imposibil să recupereze diferenţa din sondaje mai ale datorită popularităţii edilului în funcţie. În schimb PSD are politicieni cu experienţă, bani, oameni, organizaţii în jurul tuturor secţiilor de votare şi cel puţin patru –cinci nume care sunt cunoscute de mai mult de jumătate din Râmnic.

În aceste condiţii este inexplicabil de ce râmnicenii nu cunosc încă cine este candidatul social democrat pentru primăria Râmnicului. În timp ce Gutău face ce face de patru ani, adică îşi consolidează imaginea de edil responsabil fiiind remarcat de cetăţeni pe fiecare stradă din oraş, în tomp ce Nuică şi Buşe strâng rândurile celor care le datorează ceva, pe care îi pot convinge să le acorde votul, în timp ce Pistol devine cunoscut mai ales elevilor care au împlinit 18 ani şi studenţilor, cei de la PSD ţin şedinţe.

Membrii vechi care au avut de câştigat financiar şi politic la greu în anii de după revoluţie sabotează organizaţia creând discuţii fără rost dar neavând curajul să îşi asume candidatura. Deputatul Vlădoiu fuge ca dracu de tămâie de postul de candidat de teama distrugerii sale politice după un eşec în locale iar Ion Tudor nu poate accepta banderola de căpitan al echipei dacă nu este convins sută la sută că toţi titularii, toţi membrii echipei vor juca sută la sută pentru victorie.

În aceste condiţii Mircia Gutău va câştiga un mandat, poate, fără glorie. Pentru că dacă învingi în Liga Campionilor eşti cineva dar dacă baţi echipe din Divizia D nu poţi fi considerat un mare jucător. De aceea credem că la alegerile din iunie actualul primar nu va bate pe nimeni. Poate chiar va uita cum este să joci cu adversari reali. Şi atunci, peste patru ani, va fi mult mai uşor de bătut. Cu o singură condiţie. Cineva din acest oraş să vrea cu adevărat să îl bată!

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Sindicalistul Pîrvu, oportunist în Consiliul Ju…
(Impact)Clanul Antoneştilor se zgârceşte pentru o bucat…
(Ancheta)Cine îl acoperă pe „miliţianul” Chi…
(Administratie)Alunecări de teren, periculoase pentru Berbeşti
(Editorial)Gutău nu va bate pe nimeni
(Politica)Bogdan Pistol apara interesele Oltchim
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle(Sport)Gyor şi Lada, Zvezda şi Hypo, careul de aşi al …
(Actualitate)Fântânile fin Laloşu, din nou în flăcări
(Administratie)Râmnicul s-a înfrăţit cu un oraş turcesc
(Administratie)Comuna Nicolae Bălcesu se europenizează
(Administratie)Ecouri la Festivalul National Glasul cânteculu…
(Actualitate)Total Electric Oltenia din Râmnicu Vâlcea
(Administratie)În comuna Voiceşti au început să vină bani
(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!


Leave a Response