|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Afacerea BRENOX a fost camuflată de rechinii bucureşteni 

Cât de implicat a fost Gigi Matei în traficul cu armament?


Afacerea BRENOX a fost camuflată de rechinii bucureşteni

Nicu Trandafir


În aprilie anul trecut într-un depozit din localitatea Băbeni, într-un spaţiu folosit de firma BRENOX SRL (J/38/639/1997, CF R9967324, cu sediul social în Rm. Vâlcea, str. Republicii nr. 1, bl. R18, sc. C, ap. 14), au fost găsite 3064 arme militare uşoare, din care 800 de puşti semiautomate cu lunetă – calibru 7,62mm şi 2264 puşti mitralieră tip RPK – calibru 7,72mm, în stare bună de funcţionare. IPJ Vâlcea nu a dat comunicat de presă şi nici nu a făcut conferinţă de presă.

Deşi la depistarea armelor au participat ofiţeri specialişti ai IGPR – Direcţia arme şi substanţe toxice, care au concluzionat că firma la care s-a descoperit armamentul militar „nu este autorizată să efectueze operaţiuni cu arme şi muniţie". În cele din urmă am aflat, cu mare greutate, că cei care deţineau armamentul ilegal, a cărui provenienţă nu se cunoştea, au scăpat doar cu amendă deşi codul penal prevede clar închisoare pentru deţinere, transportare şi comercializarea neautorizată a armamentului.

Interesant este un fapt mai puţin cunoscut. Firma Brenox, aparţinând unui fost ofiţer de carieră din Râmnic, cu un sediu exact în apartamentul în care locuia familia acestuia, a închiriat spaţiul din Băbeni unde au fost descoperite armele ATEN├×IE … PE GRATIS ! de la…. EDION SRL. Adică de la firma lui Gigi Matei, consilier municipal PSD şi candidat al PSD la primăria Râmnicului. Acesta a fost chemat şi de Poliţie dar şi de Garda Financiară să dea declaraţii. Nu a dat decât Gărzii şi după multe tergiversări, fiind adus de către poliţişti. Statul a confiscat armele dar afacerea a rămas ascunsă opiniei publice iar făptaşii în libertate .

Rechini din Bucureşti au spălat urmele iar Gigi Matei s-a acoperit cu nişte procese verbale întocmite pentru a convinge că un spaţiu pe care-l deţinea a fost dat, fără chirie, firmei BRENOX doar pentru ca aceasta să aibă grijă de el. BRENOX avea o cifră de afaceri simbolică şi nici un angajat dar a pus mâna pe pistoale mitralieră de milioane de euro. Poate în campania electorală va cădea vălul de pe această dubioasă afacere şi poate poliţia va da în cele din urmă un comunicat în care să explice de unde erau armele şi unde s-au dus ele. În Afghanistan sau în Abhazia?

Leave a Response