|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Nicolae Stănică a făcut din Mihăieşti o localitate puternică 

Nicolae Stănică a făcut din Mihăieşti o localitate puternică

Actualul primara a schimbat în bine viaţa Mihăeştiului, de aceea unii au început să râvnească l-a fotoliul de primar. Însă localnicii nu se vor îmbăta cu apă rece să schimbe găina outoare din bătătură cu vrabia gălăgioasă de pe gard. Actualii pretendenţi la funcţia de primar promit multe dar electoratul are nevoie de fapte, de realizări.

Oamenii îl cunosc bine pe Nicolae Stănică, s-au convins de capacităţile lui. Ştiu că este un bun gospodar, un om rafinat, inteligent şi sufletist care şi-a slujit cu devotament comuna. A realizat multe proiecte, unele sunt în derulare şi altele în curs de realizare.

A atras fonduri, a adus bani la buget pe care i-a folosit pentru modernizarea localităţii. Iată ce îşi propune să mai realizeze primarul:
-asfaltarea drumurilor săteşti şi comunale din Buleta-Magazin, uliţa Băiaşu, uliţa Grădinaru-Şipot, Colonie- Nuci, Negreni, Biserica- Negreni, Buleta, Magazin Mihăieşti-izlaz, Arsanca-Băcanu, Lukoil-Săraru, Biserica Stupărei, Stupărei-Casa Bâzâc; DC 128 Pluta-Colonie Nuci, Monument Măgura-Stadion-Casa Roibu. Vor fii reabilitate Căminele culturale din: Măgura, Buleta şi Vulpueşti cu mansarde, grupuri sanitare, alimentare cu apă, canalizare, încălzire centrală, dotări tehnice.

Vor fi efectuate lucrări de reabilitare a drumurilor săteşti prin betonare în Scărişoara, Govora-sat, Bârseşti, Vulpueşti şi Bârseşti. O veste bună pe care ne-a dato primarul N. Stănică, a fost întocmirea studiul de Fezabilitate pentru realizarea canalizării în toată comuna. Satele Scărişoara, Gurişoara, Govora-sat, Vulpueşti şi Bârseşti vor avea apă apă potabilă la robinet. Mihăieştiul, Negrenii, Vulpueştii, Govora-sat, Arsanca, Muntenii, Scărişoara şi Stupăreii vor avea gaz metan la fiecare gospodărie. Va fi finalizat şi proiectul de alimentare cu apă a satelor Negreni, Buleta, Bârseşti şi Munteni în maxim 2 luni.

Toate şcolile şi grădiniţele din comună vor fi reabilitate. Vor fi de asemenea asfaltate drumul sătesc Sanatoriu TBC-Biserica Negreni. Vor fi demarate lucrările la proiectul ‚, Controlul intrgrat al poluării cu nutrienţi’’ aprobat prin negociere cu Banca Mondială din septembrie 2007 la Washington. Va fi regularizată albia pârâului Hinta de la intrarea în localitate până l-a vărsarea în pârâul Govora. Baza sportivă din Măgura va fi modernizată- se vor construi şi tribune. Pentru punctul Şipot-Buleta se vor da în folosinţă apele minerale.

Toate uliţele săteşti vor fi reabilitate. În vederea creări unor noi locuri de muncă pentru localnici primarul N. Stănică va continua să atragă cât mai mulţi investitori, în zona industrială Stupărei-Buleta Măgurei. Regularizarea pârâurilor Valea Buletei, Valea Govorei, Arsanca, Stupărei-Fântânele. Vor fi finalizate lucrările de la Biserica Stupărei, cu hramul ,, Adormirea Maicii domnului’’ ridicată cu ajutorul fondurilor primite de la Guvernul Tăriceanu. Va fi dus la bun sfârşit proiectul aflat în derulare cu fundaţia World Vision pentru dotarea şcolilor cu mobilier şi înfinţarea unui club unui club şcolar.

Cel mai activ deputat vâlcean, preşedintele P.N.L. Emilian Frâncu a dovedit că în politică te poţi ţine de cuvânt. Având tot timpul alături pe deputatatul Frâncu şi pe ceilalţi colegi din P.N.L. am reuşit să mă ţin de cuvânt a specificat N. Stănică
primarul localităţii Mihăieşti.

Comuna Bărbăteşti are primarul pe care îl merită

Primarul Constantin Banacu a luptat ca un adevărat haiduc pentru comuna sa de la poalele muntelui. Munceşte din zori şi până în noapte, elaborează proiecte, aduce bani la buget, supraveghează atent lucrările desfăşurate în comună din banii publici- este un om de cuvânt şi toată lumea se bizuie pe el. Are foarte multe realizări la activ, pe care locuitorii le simt şi le recunosc.

În continuare pentru anul 2008 prioritare vor fi: finalizarea lucrărilor de canalizare, repararea uliţelor săteşti în locurile pe unde s-au făcut săpăturile pentru canalizari, urmând să se treacă la lucrările de reabilitare a asfaltului. Până la 15 mai va începe demolarea podului de la Predescu, în vederea construirii unui pod nou de ciment. Au fost realizate 2 proiecte pentru monumentele istorice de la bisercile Mierleşti şi biserica Drăgăneşti.

Proiectele pentru asfaltarea a 14 km. de drumuri în toate satele comunei, reabilitarea căminului cultural Bărbăteşti şi amenajarea bazei sportive au fost definitivate, urmând să înceapă lucrările. Odată cu începerea săpăturilor pentru canalizare pe DN 67, în zona Negruleşti se va monta şi conducta pentru apa potabilă pe partea stângă a drumului, iar pe partea dreaptă va fi înlocuită ţeava de fier cu ţeava de polipropilenă.

În satul Bodeşti vor fi construite două clase moderne pentru grădiniţă în locul celor existente, care sunt foarte vechi. Vor fi reabilitate toate căile de acces spre livezi, spre păşuni şi fâneţe, vor fi de asemenea rezolvate toate litigiile de retrocedare a terenurilor agricole şi cele cu vegetaţie forestieră, cât şi a altor situaţii speciale. Va fi amnajat un parc cu spţiu de joacă pentru copii în curtea primărie, imediat după finalizarea lucrărilor de canalizare.

Mi-am propus să găsim soluţi în vederea sprijinirii cetăţenilor la racordarea la reţeaua de canalizare a comunei în aşa fel încât costurile să fie cât mai mici. Printre principalele măsuri în domeniul social vom realiza un grup sanitar modern la şcoala cu clasele I-VIII – Bărbăteşti. De asmenea, va fi asigurată transparenţa şi corectitudinea în acţiunile de protecţie socială, cu ajutoare sociale, ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi asistenţa socială pentru persoanele aflate în dificultate.

Leave a Response