|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Ion Burda, preferatul cetăţenilor din Amărăşti 

Votaţi un primar cu experienţă!

Ion Burda, preferatul cetăţenilor din Amărăşti

Profesorul de matematică Ion Burda, cel care a fost primar al comunei amărăşti între 1992-2000, pare a avea şanse mari de a obţine un nou mandat de primar. Populaţia din Amărăşti îl apreciază pe energicul dascăl şi îl regretă. În ultimii ani în comună nu s-a turnat decât un kilometru de asfalt, şi acela pe un proiect realizat de Ion Burda , s-a finalizat podul de la Greuceanu, tot pe un proiect promovat de fostul primar Burda şi s-a făcut această şcoală nouă pe un proiect din 1998 semnat Ion Burda.

În 2000 populaţia s-a lăsat cumpărată. De fapt a fost mituită electoral. A venit un primar care nu a făcut nimic. În 2004 a fost ales actualul primar. Un băiat tânăr şi simpatic. Numai că această comună are nevoie d e proiecte cu finanţare externă şi de susţinere politică de la judeţ . Iar PSD va pierde alegerile în judeţul Vâlcea.

Profesorul Burda are 30 de generaţii pe care le-a învăţat carte în Amărăşti. Dintre foştii săi elevi mulţi au ajuns oameni remarcabili. Amintim doar trei dintre ei : doctorul George Iana, profesor universitar şi director al Spitalului Universitar din Bucureşti, economistul doctor Dorin Dobrişan- director al CEC Vâlcea şi Mihai Dumitru, absolvent al Academiei Militare, informatician de prestigiu al României care lucrează în prezent în Canada.

Ion Burda este cel care a promovat şi finalizat cel mai mare pod peste Pesceana, este cel care a demarat construcţia Căminului Cultural ( cei de după 2000 nu au fost în stare să finalizeze lucrarea), este cel care a promovat şi finalizat construirea Primăriei ( ştiţi ce primărie era înainte).

Ion Burda este un familist deosebit. Are soţia învăţătoare şi două fete medici. A pus bazele şcolii din satul Nemoiu, a refăcut infrastructura şcolii din Amărăşti.

Ion Burda nu a promis niciodată ceva ce nu a făcut, nu a minţit, nu s-a plimbat de la un partid la altul.

Cetăţenii din Amărăşti vor să fie conduşi d e un primar adevărat, care îi iubeşte, care le-a învăţat copii carte, care cunoaşte perfect problemele lor. De aceea duminică credem că în Amărăşti populaţia va vota pentru candidatul la funcţia de primar al PDL, pentru Ion Burda şi pentru lista sa de consilieri locali, toţi oameni remarcabili ai comunităţii locale!

(T.G.)

Leave a Response