|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

Oltchim rămâne „regina” handbalului feminin românesc 


După ce a umilit Braşovul în Polivalentă,

Oltchim rămâne „regina” handbalului feminin românesc

este al 14-lea titlu de campioană obţinut de gruparea preşedintelui Ioan Gavrilescu şi a antrenorului Gheorghe Tadici

„Va trebui să facem un joc bun la Vâlcea şi să ne reabilităm cât de cât”, declarau la unison oficialii şi jucătoarele de la Rulmentul după eşecul din finala Cupei Cupelor, când gruparea de sub Tâmpa a fost umilită de norvegiencele de la Larvik, care au câştigat la o diferenţă generală de 10 goluri. „Au văzut care e diferenţa între Liga Campionilor şi Cupa Cupelor. La Braşov au pregătit o nuntă ca-n poveşti, dar la final li s-a furat mireasa!”, au replicat vâlcenii.

Cum ambele echipe, Oltchim şi Rulmentul, au mers practic cap la cap până la întâlnirea directă, se aştepta ca în Polivalentă să fie un spectacol handbalistic la care să concure componentele ambelor grupări. Mai ales că în meciul tur, la Braşov, vâlcencele fuseseră „măcelărite”, sub privirile nepăsătoare ale celor doi arbitri buzăuani Pavel şi State. Şi aşa cum era de aşteptat, atunci, cei doi nu numai că n-au fost sancţionaţi pentru asta, dar au fost şi felicitaţi într-un fel.


Scenariul diferit

Acum scenariul era oarecum altfel. Echipele erau în mare aceleaşi, oficialii la fel, diferenţa era doar în privinţa arbitrilor, acum dâmboviţenii Stănescu şi Harabagiu, şi locaţia de disputare a meciului, infernul din Polivalentă. Circa 3000 de vâlceni au ţinut să vină să vadă la lucru disputa dintre o adevărată campioană şi o echipă ajutată în mare parte (vorba ceea, pe ici pe acolo, în punctele esenţiale) de arbitraje. Cum n-au mai avut acest suport s-a văzut care e adevărata valoare a Braşovului, 10 goluri minus (per ansamblu) în finala Cupei Cupelor, şi eşecul la fel de ruşinos din Polivalentă, la 9 goluri diferenţă.


Umilinţă, numele tău e Rulmentul

Vâlcencele au început perfect meciul şi după primele minute au marcat de trei ori fără să primească gol. La jumătatea primei reprize aveam dublu golurilor marcate faţă de braşovence, 8-4, iar la final primei reprize am avut un avantaj de 6 goluri, 16-10. în debutul părţii secunde vâlcencele s-au relaxat, oaspetele au punctat şi au dat impresia că pot reveni în joc. Însă „chilerul” Braşovului, Aneta Barcan a fost eliminată pentru a treia oară,.

Fiind descalificată, în uralele publicului. Astfel, Braşovul a rămas fără o piesă de bază, o jucătoare care are însă reputaţia de a juca dur. În tur ea a contribuit la accidentarea gravă atât a Steluţei Luca dar mai ales a Roxanei Gatzel. Din acel moment Braşovul a arătat ca o echipă oarecare, de pluton, care mai marca din când în când. Cu trecerea timpului vâlcencele şi-au mărit avantajul, astfel că în minutul 50 aveam 10 goluri peste Braşov, 28-18. La final a fost doar 9 goluri avans pentru vechea şi viitoarea campioană naţională, Oltchim, suficient totuşi pentru ca umilinţa grupării lui Doru Florescu să fie maximă, 31-22.

Titlul cu numărul 14

Este, aşadar, a 14-lea titlu de campioană a României, record absolut al grupării vâlcene de când evoluează în prima ligă. Nici o altă echipă românească din handbalul feminin nu a reuşit nici măcar să se apropie de performanţa grupării vâlcene, care a rămas cu cifra 13 în dreptul Cupei României doar pentru simplul fapt că anul acesta nu s-a mai disputat această competiţie la fete.

Maier – cea mai bună marcatoare vâlceană

În meciul de luni seara au marcat pentru Oltchim: ├×ăcălie – 4, Nechita – 4, Gâlcă – 5, Luca – 2, Elisei – 4, Maier – 9, Meiroşu – 2, Beşe – 1. Au mai evoluat: Dinu, Tolnai, Tamaş, Ivan, Manea si Lecusanu. Pentru Rulmentul au punctat Damian 1, Vintilă 6, Barcan 3, Nicolae 2, Neagu 9, Gogârlă 1. Au mai evoluat: Spirova, Munteanu, Gâscă, Măierean, Souza, Zavragiu, Moflea. La final, pentru paradele de excepţie pe care le-a făcut, portarul vâlcean Luminiţa Dinu a fost declarată MVP- ul meciului.

Un nou succes marca Tadici

Chiar dacă Braşovul a încercat să imite spectacolul de la Vâlcea, după finala pierdută cu Larvik, atunci când s-au aruncat cu balonaşe şi confeti în culorile clubului de sub Tâmpa, iar preşedintele Băsescu a trebuit să dea cupa celor mai bune, adică nordicelor, de data asta Vâlcea a dat clasă din nou vizavi de modul cum a fost regizat şi s-a desfăşurat spectacolul de după meci, atunci când vâlcencele au primit cupa, medaliile şi tricourile de campioane. Un nou succes obţinut de antrenorul Gheorghe Tadici după ce a venit la Vâlcea, după ce nu cu mult timp în urmă câştigase, printre altele Cupa Cupelor, Supercupa Europei şi dusese Oltchim-ul după 7 ani de pauză, în grupele Ligii Campionilor.  

   

 

Leave a Response