|sâmbătă, noiembrie 23, 2024
  • Follow Us!

Constantin Bălăşoiu patronează un grup infracţional într-o instituţie publică? 

Dinozaurul de la Oficiul Registrului Comerţului cu funia la gât

Constantin Bălăşoiu patronează un grup infracţional într-o instituţie publică?

Nicu Trandafir

Dezvăluirile noastre din luna martie privind neregulile de le Registrul Comerţului Vâlcea urmate recent de o nouă anchetă jurnalistică din care publicăm azi un al doilea episod au pus în cele din urmă în mişcare forurile răspunzătoare. Demersurile noastre au fost suţinute de mai multe reclamaţii şi plîngeri penale îndreptate împotriva lui Constantin Bălăşoiu cel care conduce despotic, ilegal şi de foarte mulţi ani o instituţie de care sunt legate direct toate societăţile comerciale din Vâlcea.

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a declanşat un control (recent) iar miercuri directorul infractor a fost cheamt la ONRC datorită declanşării procedurii de cercetare disciplinară. În acelaşi timp mai mulţi aleşi locali şi parlamentari ne-au solicitat informaţii suplimentare pentru a se implica în situaţia gravă din ORC Vâlcea.

Fals şi instigare la fals

„Ziarul de Vâlcea” îl acuză public pe Constantin Bălăşoiu de comiterea mai multor infracţiuni. În 30 mai anul acesta directorul Bălăşoiu, cunoscând faptul că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea se află internat în stare gravă (în comă) la Bucureşti a sugerat soţiei acesteia să încerce să-l determine pe Ion Georgescu (asociat al lui Dumitru Buşe în două societăţi importante – Dancomar SRL şi Intergrup SRL) să semneze un act prin care  cei doi asociaţi erau de acord ca Dumitru Buşe să se retragă din acţionariatul societăţilor iar părţile sale sociale să fie preluate de soţia sa.

Actul a fost redactat pe unul din calculatoarele instituţiei (ilegal) în absenţa celor doi asociaţi şi ATEN├×IE „… antedatat – 20 mai. Dumitru Buşe a fost semnat în fals. În aceiaşi zi Maria Buşe s-a prezentat la sediul firmei Dancomar şi l-a anunţat pe Ion Georgescu că soţul ei a depus acel act la Registrul Comerţului „ martor este domnul Bălăşoiu, el a spus să îl semnaţi şi voi fără rezerve să putem face schimbul în aşa fel încât dacă moare soţul meu să nu mai trebuiască să cheltuiesc bani cu succesiunea.” Bălăşoiu a confirmat telefonic (discuţia a avut loc de pe telefonul doamnei Virginia Georgescu şi a fost înregistrată) că aşa este mai bine, că nu se întâmplă nimic şi că el va opera rapid în registru modificarea componenţei acţionariatului societăţii. „ Nu am fost de acord cu acest lucru. Îl cunoşteam pe Dumitru Buşe de când eram elevi de liceu.

Am jucat împreună handbal, aveam o relaţie specială. Înfiinţasem cele două societăţi în 1997 şi 1998. De comun acord în luna mai apelasem la o firmă de profil care să întocmească documentaţia pentru divizarea celor două societăţi. Urma  să creem două noi firme, una numai a mea şi una numai a lui. Dancomar şi Intergrup se divizau în cele  două noi  firme. Ştiam că semnătura prezentată de doamna Buşe este un fals. Ştiam deasemenea că Mitică nu ar fi făcut niciodată un astfel de act fără să mă anunţe. Toată viaţa am semnat toate documentele firmelor noastre împreună.

Am comunicat permanent, am luat credite de comun acord (şi acum una din firme are de achitat un credit destul de substanţial), am făcut afaceri împreună.” spune domnul Ion Georgescu. Iniţaitiva domnului Bălăşoiu este cu atât mai gravă cu cât cunoştea exact statutul celor două societăţi. Cei doi bărbaţi care le înfiinţaseră şi  le-au transformat în firme cunoscute  precizaseră clar în statutul de înfinţare a societăţii că în caz de deces al unui dintre ei  sau retragerea din firmă, societatea îşi va continua activitatea doar cu cel rămas în viaţă.

Probabil nici unul nu dorea să facă afaceri cu soţia sau copii celuilalt. Moştenitorii aveau drept doar la moştenirea materială (despăgubirea în bani conform patriomoniului şi profitului) în nici un caz nu moşteneau părţile sociale. În loc să respecte legea, Constantin Bălăşoiu a făcut tot posibilul să o încalce.

Cum această manevră nu i-a ţinut (ne întrebăm ce naiba se putea întâmpla dacă Georgescu era de acord şi Buşe se făcea bine şi constata că soţia lui şi asociatul l-au eliminat ilegal din două societăţi pe mână cu omul de le ORC căruia Buşe îi făcuse cadou mai multe sinecuri – a se citi cenzorate în firme de stat,. cenzorate bine retribuite!!!!) a făcut una şi mai şi.

Imediat după decesul lui Dumitru Buşe, Bălăşoiu a falsificat ilegal cota de participare la profit şi pierderi ale celor doi asociaţi care a fost permanent, de la înfiinţare şi până azi, 50 %- 50%. A modificat datele din calculatorul instituţiei trecând la Buşe o cotă de 97% şi a emis un act pe care l-a semnat în acest sens şi i l-a dat doamnei Maria Buşe. A păcălit o văduvă făcând-o să creadă că are drept de moştenire de 97 % dintr-o societate comercială profitabilă. A agravat starea de sănătate a doamnei Georgescu şi a tulburat-o şi pe cea a doamnei Buşe, ambele femei având serioase probleme de sănătate.

A învrăjbit două familii şi a forţat subalterni să fie complici la aceste ilegalităţi. S-a ales şi cu o plângere penală. Actul eliberat doamnei Buşe a servit deschiderii unor procese. Procese ce vor dura şi în care cheltuielile vor fi suportate de societatea Dancomar, deci în proporţie egală de cele două familii. Disperat, după ce a fost prins cu mîţa în sac Bălăşoiu a spus că nu are vină. Că de vină ar fi calculatorul, aplicaţia unui program.

Aceiaşi aplicaţie care nu a greşit niciodată în cele 5 dăţi din acest an în care se solicitaseră date despre firma Dancomar. Vom publica în ediţia viitoare un material despre cele două societăţi comerciale, despre cele două familii despre o moştenire pătată de directorul Bălăşoiu şi despre scopurile şi interesele acestuia.

Leave a Response