|duminică, septembrie 29, 2024
  • Follow Us!

„Tricolorele” au câştigat disputele cu China, Kazahstan şi Franţa 

La Beijing, fetele lui Tadici „spulberă” tot ce întâlnesc:

„Tricolorele” au câştigat disputele cu China, Kazahstan şi Franţa

În primul său meci jucat în Grupa A la Olimpiada de la Beijing, reprezentativa Franţei a trecut de Angola cu 32-21, iar Norvegia a învins ţara gazdă, China, 30-22. „Tricolorele” au început mai greu, dar şi-au revenit pe final, ultimele 20 de minute ale partidei arătând clar diferenţa de valoare dintre cele două formaţii. După 13-10 la pauză, româncele s-au impus la final, scor 31-19 şi au trecut pe prima poziţie a clasamentului în grupă. Marcatoarele formaţiei noastre în acest meci au fost Neagu şi Ardean – fiecare câte 5 goluri, Gâlcă şi Amariei – câte 4 g, Nechita, Maier şi Lecuşanu – câte 3 g, Meiroşu – 2 g şi Brădeanu – 1g. De menţionat că în minutul 44, chimista Vali Beşe, care a fost portdrapelul României la Beijing, a văzut cartonaşul roşu, fiind descalificată.   În cealaltă grupă, Ungaria a trecut de Suedia, 30-24, Germania a depăşit Brazilia, 24-22, iar cea mai mare surpriză, Rusia a remizat, 29-29, cu formaţia Coreei. Rezultatele primei zile: Grupa A: Franţa – Angola 32-21; România – Kazastan 31-19; Norvegia – China 30-23. Grupa B: Ungaria – Suedia 30-24; Rusia – Coreea 29-29; Germania – Brazilia 24-22.

Victorie clară cu formaţia gazdă, China

În cea de-a doua partidă disputată la Olimpiada de la Beijing, tricolorele au predat o lecţie de handbal formaţiei gazdă, China, echipă pe care fetele noastre au învins-o cu un categoric 34-20. Principala marcatoare a formaţiei lui Tadici în acest meci a fost Carmen Amariei, cu 9 goluri. Au urmat Maier – 8, Gâlcă – 7, Brădeanu – 4, Adina Meiroşu, cea care în ziua meciului a împlinit 23 de ani, şi Beşe – fiecare câte 2 goluri, Nechita, Lecuşanu şi Ardean – câte 1 gol.

În acest meci româncele au beneficiat de 4 aruncări de la 7 metri. Prima a fost ratată de Narcisa Lecuşanu, celelalte trei fiind transformate de Ramona Maier. De asemenea, în poarta noastră a stat în majoritatea timpului de joc Luminiţa Dinu, ea fiind scoasă uneori doar la aruncările de la 7 metri ale chinezoaicelor, atunci când a fost înlocuită de Tereza Pâslaru sau Talida Tolnai. Din minutul 52 până la final, poarta României a fost apărată de Talida Tolnai. Rezultatele din ziua a doua: în Grupa A s-au înregistrat rezultatele: Kazastan – Franţa 18-21; Angola – Norvegia – 17-31; China – România 20-34. Surpriza rundei a doua vine din Grupa B, acolo unde Ungaria a remizat cu Brazilia. Rezultate: Brazilia – Ungaria 28-28; Coreea – Germania 30-20; Suedia – Rusia 24-28.

Franţa, următoarea „victimă” a tricolorelor

În cel mai puternic meci de până acum disputat la Olimpiada de la Beijing, naţionala de handbal feminin a României a zdrobit formaţia Franţei pe care a învins-o cu un categoric 34-26. Tricolorele au început mai greu partida, dar şi-au revenit pe parcurs şi au preluat conducerea în minutul 4 (4-3). La pauză am avut 4 goluri avans, 17-13, iar la final au fost 8 goluri între românce şi franţuzoaice. Cea mai bună marcatoare a formaţiei noastre a fost chimista Ramona Maier cu 11 reuşite. Au mai punctat Neagu – 5, Meiroşu, Gâlcă şi Ardean, câte 4, Beşe – 2, Amariei, Brădeanu, Bârsan şi Nechita – câte 1 gol. Evoluţie de excepţie în poarta României a chimistei Luminiţa Dinu, însă în ultimele minute şi colega sa, Tereza Pâslaru a apărat bine. În meciul cu Franţa, tricolorele au avut 6 aruncări de la 7 metri, trei fiind ratate de Maier, Lecuşanu şi Ardean. Chimista Vali Ardean a înscris însă de trei ori de la 7 metri. Următorul meci al româncelor la Beijing va fi mâine, vinei, 15 august, de la ora 10.45 cu mult mai modesta formaţie Angola.

Leave a Response