|duminică, ianuarie 19, 2025
  • Follow Us!

Transformarea Caminului de Batrâni în locuinte sociale costa 116 miliarde lei vechi 

• S-a actualizat devizul general

Transformarea Caminului de Batrâni în locuinte sociale costa 116 miliarde lei vechi

Recent, prin Hotarârea nr. 278/126, consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat propunerea de actualizare a devizului general la obiectivul de investitii „Camin de batrâni corpuri B,C,D – transformare în locuinte sociale”. În aceste conditii, devizul general actualizat la data de 01.09.2008 pentru acest obiectiv de investitii este în valoare de 11,67 milioane lei (116 miliarde lei vechi), din care partea de constructii-montaj este de circa 100 miliarde lei vechi. Prin Hotarârea Consiliului Local nr. 10/2007 a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru acest obiectiv de investitii.

Proiectul pentru transformarea cladirii fostului Camin de Batrâni din Ostroveni în locuinte sociale a fost finalizat în vara acestui an. Edilul sef din Râmicu Vâlcea spune ca, prin proiect, se ridica numarul de apartamente sociale de la 86 la 100. „Pâna acum am primit din partea Guvernului o finantare de 2,5 milioane lei, urmând sa primim o noua transa de cel putin tot atât. Acest lucru ne-ar aduce cu cheltuielile la 80% din necesar”, afirma primarul Mircia Gutau. Soarta caminului de batrâni din Ostroveni a fost stabilita înca din 2005.

Autoritatile locale au declarat atunci ca nu pot sustine din buget ridicarea unei astfel de imobil si au decis sa-i schimbe destinatia initiala. Dintr-un imobil de lux pentru persoanele vârstnice, cladirea s-a transformat într-un imobil de locuinte sociale. Înainte de a decide sa le faca aici case celor cu probleme financiare sau acelora care au fost dati afara din imobilele nationalizate, municipalitatea a propus diverse solutii pentru transformarea caminului de batrâni. La câtiva pasi de fostul camin de batrâni, municipalitatea a decis sa ridice un nou azil.

Acesta are 80 de locuri si, sustin cei de la Primarie, nu mai încalca normele europene, asa cum se întâmpla în cazul fostului imobil. Legislatia europeana stabileste ca un astfel de stabiliment trebuie sa aiba cel mult 100 de locuri. Costurile realizarii noului camin se ridica la circa 5 milioane de lei. Initial, se vorbea de faptul ca fondurile necesare vor fi obtinute din vânzarea fostului camin, însa, cum acesta nu s-a mai vândut, toate costurile vor fi suportate din bugetul local.

Leave a Response